Υλικά
1½ κιλό χοιρινή κόντρα χωρίς κόκαλο (με την πέτσα)
1 φλιτζάνι χοντρό αλάτι
4 κουτ. σούπας μέλι
ξίδι μπαλσάμικο
4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
4 καρότα ψιλοκομμένα
500 ml λευκό κρασί
8 πατάτες για τη γαρνιτούρα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Χαράξτε το κρέας από την πλευρά της πέτσας σε αρκετά σημεία.
Αλείψτε με το ελαιόλαδο και απλώστε το χοντρό αλάτι.
Αφήστε το στο ψυγείο ξεσκέπαστο όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα σκουπίστε το από το αλάτι και βάλτε το σε ένα καθαρό ταψί.
Βάλτε στο ταψί τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και το κρασί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC για 30 λεπτά.
Χαμηλώστε μετά τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλες 2 ώρες περίπου.
Όσο ψήνεται το χοιρινό, καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες. Βράστε τις σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, στραγγίξτε τις και σοτάρετέ τις σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ανακατέψτε το μέλι με 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο και περιχύστε με το μίγμα αυτό το κρέας, αφού ψηθεί.
Κόψτε το σε φέτες και σερβίρετέ το με τις πατάτες και λίγη σάλτσα από το ταψί.
Tip
Περάστε από σουρωτήρι τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και δέστε τη με λίγο κορν φλάουρ για να τη σερβίρετε με το κρέας.