Χοιρινό ψαρονέφρι με παντζάρια μαριναρισμένο σε δεντρολίβανο και γκρέιπφρουτ

H μαρινάδα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να προσθέσεις βάθος σε μια γεύση

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

H μαρινάδα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να προσθέσεις βάθος σε μια γεύση. Ξεκίνα με ελαιόλαδο και συνέχισε με κάτι όξινο, όπως ξίδι ή χυμό λεμονιού, που μαλακώνει το κρέας, κρεμμύδια για πλούσια γεύση, βότανα ή μυρωδικά για πολυπλοκότητα και τέλος ένα γλυκαντικό, όπως μέλι, για να καραμελώσει.

Μερίδες: 4, Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά (συν μαρινάρισμα)

Χοιρινό ψαρονέφρι με παντζάρια – Υλικά:

  • 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο θρυμματισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 3 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 450 γρ. παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα
  • 1 ολόκληρο ψαρονέφρι (περίπου 550 γρ.) καθαρισμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • Μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Δες τη συνέχεια της συνταγής στο shape.gr