Follow us

Χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα μπίρας

Tip | Όταν μαγειρεύουμε με μπίρα, προσθέτουμε ζάχαρη ή μέλι για να μετριάσουμε την πικρή γεύση της.

3a255fc6ce534284b26b949014536d5d

Υλικά

400 γρ. χοιρινό κιμά

4 φέτες ψωμί

350 ml μπίρα

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

100 γρ. τριμμένο ρεγκάτο

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

3-4 κλωναράκια ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα μπολ το ψωμί, τα μυρωδικά και τον μαϊντανό και μουσκέψτε τα με ½ φλιτζάνι μπίρα.

Ανακατέψτε και προσθέστε τον κιμά, το ρεγκάτο, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα κεφτεδάκια.

Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό ταψί, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στο γκριλ στους 220°C για 8'-10'.

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήστε με την κρέμα βαλσαμικού, ρίξτε τη ζάχαρη και την υπόλοιπη μπίρα, αλατοπιπερώστε και βράστε τη σάλτσα για 5'.

Βάλτε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και μαγειρέψτε τα για 5' ακόμα.

Tip

Όταν μαγειρεύουμε με μπίρα, προσθέτουμε ζάχαρη ή μέλι για να μετριάσουμε την πικρή γεύση της.

Πηγή | tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr