Χοιρινή πανσέτα με BBQ σος

Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων με ένα twist από τον Λευτέρη Λαζάρου<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων με ένα twist από τον Λευτέρη Λαζάρου


Υλικά για 4 άτομα


8 χοντροκομμένες πανσέτες
200γρ κέτσαπ
40γρ wastershire sauce
20gr soy sauce
1κτγ κύμινο
1κτγ μελάσα
120γρ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Πιπέρι τριμμένο
1 πιπεριά φλωρίνης
1 σκ σκόρδο


Εκτελεση



Σε ενα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά ξεκινώντας πρώτα από τα υγρά. Ρίχνουμε και την πιπεριά και το σκόρδο κομμένα σε κομμάτια και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα .
Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τις πανσέτες με την σάλτσα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες. Ψηνουμε σε πολύ δυνατή φωτιά και σερβίρουμε με λίγη σάλτσα επάνω.


Tip: Καλό ειναι να χαράξουμε τις πανσέτες λίγο να μαριναριστούν καλύτερα