Follow us

Πού θα δοκιμάσεις cheesecake souvlaki και αμερικάνικα cookies

Το six thirty by alexia κάνει τα (γλυκά) σου όνειρα πραγματικότητα

3adfe72f-f848-4b76-aa07-b2b04d3045a3

Μαλακά μπισκότα, cheesecake φούρνου σε ξυλάκι βουτηγμένο σε σοκολάτα, brownie-cheesecake, cookie bombs είναι μόνο μερικές από τις λαχταριστές δημιουργίες της ελληνοαμερικανίδας Alexia Badoian που θα ικανοποιήσουν κάθε λάτρη των γλυκών.

Η αγάπη της για τη ζαχαροπλαστική ξεκινήσε από την παιδική της ηλικία, όταν έπλαθε κουλουράκια με τη γιαγιά της πριν καν μάθει να περπατάει. Οι αναμνήσεις της περιστρέφονται γύρω από οικογενειακά τραπέζια, με τη μαμά της να την κρατά απασχολημένη μαζί με τις αδερφές της στην κουζίνα και αργότερα την ίδια στο Κολέγιο να φτιάχνει γλυκά για να χαλαρώνει και να τα μοιράζει σε φίλους και συμφοιτητές.

Η Alexia εξέλιξε το χόμπι της σε επάγγελμα, δουλεύοντας σε γνωστές κουζίνες εστιατορίων στο Χιούστον και το Σικάγο. Ερχόμενη στην Ελλάδα, διαπίστωσε πώς δεν μπορούσε να βρει πουθενά τα κλασικά, αμερικάνικα μπισκότα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να φτιάχνει τα δικά της. Το ένα έφερε το άλλο, και πριν το καταλάβει η Alexia δημιούργησε το Six Thirty by Alexia- το δικό της brand με τους αριθμούς να παραπέμπουν στους δρόμους που έμεναν οι παππούδες της στην Αμερική, των οποίων οι οικογένειες είχαν μεταναστεύσει από την Τρίπολη.

Για την Alexia, η ζαχαροπλαστική δεν είναι παρά μία μεγάλη γιορτή. Μέσα από τα φανταστικά γλυκά που φτιάχνει - τα περισσότερα βασίζονται σε αμερικάνικες συνταγές - θέλει να προσφέρει χαρά και απόλαυση σε όλους. Μεγαλωμένη σε μία οικογένεια που είχε πάντα την κουζίνα της ανοιχτή, η ίδια βλέπει τη δουλειά της ως ένα μέσο να έρθει πιο κοντά με αγνώστους και να ενώσει τον κόσμο με τη δημιουργικότητά της.

"Ποιότητα και διασκέδαση είναι οι δύο λέξεις που με αντιπροσωπεύουν. Ο κύριος στόχος μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν και να βλέπω τη χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων όταν βλέπουν και δοκιμάζουν κάτι που έχω φτιάξει, γι 'αυτό και προσπαθώ πάντα να δημιουργώ πρωτοποριακά γλυκά. Έχω ζωντανή φαντασία και αναζητώ την έμπνευση σχεδόν παντού - υλικά, social media, μουσεία, πράγματα που βλέπω στο δρόμο και προτάσεις άλλων ανθρώπων. Μερικές φορές έχω ιδέες για πράγματα που θέλω να κάνω αλλά δεν μπορώ να πετύχω έναν συγκεκριμένο συνδυασμό γεύσης και ξαφνικά λέω "εύρηκα" και γίνεται κάτι εντελώς νέο. Μου αρέσει πολύ να δίνω ένα σύγχρονο twist στα κλασικά γλυκά και να αναμιγνύω πολιτισμούς όπως έκανα με το Cheesecake Souvlaki, συνδυάζοντας το αμερικάνικο και το ελληνικό υπόβαθρό μου" λέει η ίδια.

"Οι αγαπημένες μου δημιουργίες είναι τα brownie μου - χρησιμοποιώ τη συνταγή σαν βάση για να κάνω χιλιάδες διαφορετικά πράγματα - από κέικ σε μικρά κομμάτια μέχρι όλα τα είδη διασκεδαστικών και τρελών, αρωματισμένων brownies. Πρόσφατα έφτιαξα κι ένα Mille Feuille με δημητριακά ρυζιού που είναι φοβερό, και ένας άλλος συνδυασμός πολλαπλών πολιτισμών. Νομίζω ότι αυτό που με διασκεδάζει πιο πολύ είναι να αναμειγνύω κλασικές αμερικάνικες λιχουδιές με γλυκά που είναι σήμα κατατεθέν σε άλλες χώρες και τελικά να φτιάχνω δημιουργίες που κερδίζουν πρώτα το μάτι και φυσικά τη γεύση" συμπληρώνει.

Προλαβαίνεις να δοκιμάσεις τα φανταστικά και instagramικά γλυκά της Six Thirty by Alexia στο τελευταίο τριήμερο του Athens Street Food Festival (18-19-20/5) στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Για παραγγελίες/private events: facebook.com/sixthirtybyalexia

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr