Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Μια απλή και γρήγορη σοκολατένια απόλαυση

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Δοκίμασε την εύκολη και γρήγορη συνταγή.

3 εύκολες συνταγές για Dukan γλυκά

Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μικρή συσκευασία πουράκια σοκολάτας
  • 450 γρ. πραλίνα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Αραδιάζουμε τα φουντούκια σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200?C για 10'. Αφήνουμε να κρυώσουν .Τα ψιλοκόβουμε.

Σπάμε με τα χέρια τα μισά πουράκια σοκολάτας. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Τα βάζουμε σε μπολ.

Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα . Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, 2 κ.σ. από την πραλίνα φουντουκιού και τα πουράκια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα δαχτυλίδι με 23 εκ διάμετρο. Πιέζουμε τη βάση μπισκότου στην φόρμα. Βάζουμε κατάψυξη για 10'.

Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα την άχνη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε .Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και με σπάτουλα ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

Vegan cheesecake με γλυκοπατάτα | Μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή

Πηγή: argiro.gr