Cheesecake με κίτρινη κολοκύθα και φθινοπωρινά μπαχαρικά
Για τη Βάση
- 200 γρ μπισκότα digestive σπασμένα
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 80 γρ βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
- 800 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά
- 300 γρ κολοκύθα (κομμένη σε κυβάκια)
- 20 ml ηλιέλαιο
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανιλέτες)
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Για τη βάση
- Βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 °C.
- Βάζουμε στο blender τα μπισκότα, τη ζάχαρη, την κανέλα.
- Τα χτυπάμε μέχρι τα μπισκότα να είναι πολύ λεπτοκομμένα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω και χτυπάμε on / off το μίγμα στο blender μέχρι τα ψίχουλα να γίνουν μάζα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψί με αποσπόμενες πλευρές ή ένα τσέρκι, το βάζουμε στη βάση του και πιέζουμε με τα δάχτυλα.
- Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει η βάση ελαφρώς, περίπου για 10 λεπτά.
- Μεταφέρουμε στον πάγκο της κουζίνας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Για την γέμιση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ηλιέλαιο με την κολοκύθα.
Τοποθετούμε τα κυβάκια κολολύθας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 °C.
- Θέλουμε στο τέλος να είναι μαλακά, αλλά να μην έχουν καεί στις άκρες.
Μεταφέρουμε την ψημμένη κολοκύθα στο blender και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρέ.
- Χρησιμοποιώντας μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει λεία και αφράτη.
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα στα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη βάση.
- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε το cheesecake μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 1 1/2 ώρα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στο πάγκο της κουζίνας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βγάζουμε το cheesecake από το ταψί, το κόμβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Vegan cheesecake με γλυκοπατάτα | Μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή