Ο blogger, όχι μόνο δίνει τις αγαπημένες του διευθύνσεις από το Παρίσι αλλά μας σερβίρει και πολλές γλυκές αμαρτίες, όπως αυτή τη συνταγή για Cheesecake Brownie.
Vegan cheesecake με γλυκοπατάτα | Μία υγιεινή και νόστιμη συνταγή
Συνταγή για Cheesecake Brownie
Θα χρειαστείς ένα τετράγωνο ταψί μήκους περίπου 20 εκατοστών.
Υλικά
- 6 κουταλιές της σούπας (85 g) ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 115g ημίγλυκη σοκολάτα, που τεμαχίζεται
- 2 / 3 φλιτζανιού (130g) ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 / 2 φλιτζάνι (70g) αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 / 8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 / 2 φλιτζάνι (80g) τσιπ σοκολάτας
- 200 γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μεγάλο κρόκο αυγού
- 5 κουταλιές της σούπας (75 γρ) ζάχαρη
- 1 / 8 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Κάλυψε το τετράγωνο ταψί με αλουμινόχαρτο, φροντίζοντας να καλύπτει και τις τέσσερις πλευρές. Χρησιμοποίησε δύο φύλλα, εάν χρειάζεται. Ψέκασε με αντικολλητικό σπρέι ή επάλειψε την επιφάνεια με βούτυρο.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
3. Σε ένα μέτριο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Αφαίρεσε το από το μάτι της κουζίνας και χτύπησε το σε ένα κύπελλο αρχικά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια με τα αυγά.
4.Στη συνέχεια σνακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι, τη βανίλια και τα τσιπ σοκολάτας. Απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα, τον κρόκο, 5 κουταλιές της σούπας (75 γρ) ζάχαρη, και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα.
6. Στο επόμενο βήμα παίρνεις το μαλακό μείγμα και το τοποθετείς πάνω από το προηγούμενο! Το απλώνεις με μια φαρδιά σπάτουλα για να πάει παντού και να κάνει κύματα στην επιφάνεια!
7. Ψήσε για 35 με 40 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα.