Χαλβάς το καλοκαίρι

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που συνήθως ξεχνάμε το καλοκαίρι! Με αυτή τη συνταγή όμως γίνεται δροσερός, φρουτένιος, ό,τι χρειάζεσαι για τις απογευματινές λιγούρες

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ


Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που συνήθως ξεχνάμε το καλοκαίρι! Με αυτή τησυνταγή όμως γίνεται δροσερός, φρουτένιος, ό,τι χρειάζεσαι για τιςαπογευματινές λιγούρες. Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη



Υλικά:


1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
? φλιτζανιού ηλιέλαιo
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νεκταρίνια πολτοποιημένα μαζί με τη φλούδα τους
3 φλιτζάνια νερό


Για τη διακόσμηση

8 λεπτές φέτες από νεκταρίνι


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα δύο φλυτζάνια σιμιγδάλι.
Τα καβουρντίζουμε καλά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον πολτό από τα νεκταρίνια και ανακατεύουμε συνεχώς να αναμειχτούν όλα μαζί τα υλικά.
Προσθέτουμε το νερό και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι.
Ανακατεύουμε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Μεταφέρουμε το χαλβά όπως είναι ζεστός σε φόρμα για κέικ που έχουμε πρώτα διακοσμήσει με τις φέτες από το νεκταρίνι και τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε

Πηγή: coolartisan.net