Μετά το Cronut, ο Δημήτρης Κοπαράνης δημιουργεί την ελληνική εκδοχή των hybrid/mashup desserts που κάνουν τον κόσμο να υπερπηδά εμπόδια προκειμένου να τα δοκιμάσει.
Ικανοποιώντας τη δική τους ανάγκη για εξέλιξη και υπηρετώντας ταυτόχρονα το απαιτητικό πλέον κοινό, οι chef ανέτρεξαν στα βιβλία τους, ξέθαψαν παλιές συνταγές, τις ένωσαν και μας παρουσίασαν τα υβριδικά γλυκά.
Cronut, cragel, townie αλλά και το “δικό” μας μπουγατσάν είναι μερικά μόνο από τα νέας γενιάς hybrid/mashup desserts που έκαναν τον κόσμο να υπερπηδά εμπόδια προκειμένου να τα δοκιμάσει. Το buzz έγινε με το διάσημο πλέον cronut (croissant – donut) του Chef Dominique Ansel – ο κόσμος σχημάτιζε ουρά μία ώρα πριν ανοίξει το κατάστημα Dominique Ansel Bakery και το όριο ήταν δύο cronut ανά άτομο. Στη λογική του cronut, λοιπόν, ο Δημήτρης Κοπαράνης, food editor και μάγειρας, αποφάσισε να δώσει στο ελληνικό κοινό, και δη σε αυτό της Θεσσαλονίκης, το δικό του υβριδικό γλυκό, δίνοντάς του το όνομα “Μπουγατσάν”.
Πρόκειται για ένα κρουασάν, φτιαγμένο με το καλύτερο βούτυρο, που σερβίρεται με μία ζεστή κρέμα μπουγάτσας, αρωματισμένη με βανίλια. Ο Δημήτρης υποστηρίζει ότι η ιδέα του μπουγατσάν προέκυψε όταν έψαχνε απεγνωσμένα να βρει μία μπουγάτσα χωρίς να τον πιάσει το στομάχι του από τα κακής ποιότητας υλικά. Στα δικά του μάτια, δεν έκανε κάτι νέο, απλά “ένα προϊόν φτιαγμένο από ανθρώπινα χέρια, φρέσκο που σερβίρεται στη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να έχει μείνει σε κάποιο θερμοθάλαμο περιμένοντας τον επόμενο πελάτη”.
Διάβασε στο MadameFigaro.gr ολόκληρο το άρθρο και μάθε τα πάντα για τα υβριδικά γλυκά!
Δημήτρης Κοπαράνης
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr