Μπισκότα σοκολάτα - βανίλια

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη<br />

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη


Πηγή: coolartisan.net

Υλικά

1/2 φλ. βούτυρο
3/4 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 αβγό
1 3/4 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
30 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. γάλα



Εκτέλεση


Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει και μετά προσθέτουμε το αβγό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα και τα ανακατεύουμε μεχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη.
Στο ένα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να πάρει ένα ωραίο σοκολατί χρώμα.
Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι της ζύμης και με τον πλάστη το ανοίγουμε πάνω σε μια λαδόκολλα.
Κάνουμε το ίδιο στη συνέχεια και με τη σοκολατένια ζύμη.
Μετά απλώνουμε με το πινέλο λίγο γάλα πάνω στη ζύμη που θέλουμε να είναι απ’έξω και βάζουμε με προσοχή την άλλη πάνω.
Σχηματίζουμε ένα παραλληλόγραμμο και κόβουμε τα κομμάτια ζύμης που περισσεύουν στις άκρες.
Τυλίγουμε τώρα το παραλληλόγραμμό, όπως κάνουμε τα ρολά και το αφήνουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει καλά.
Σε ένα κομματι λαδόκολλα βάζουμε τα υπόλοιπα της ζύμης και τα τυλίγουμε καλά δίνοντας κυλινδρικό σχήμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και κόβουμε ροδέλες.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 190 για 8-10?.