Το μυστικό της επιτυχίας της πίτσας κρύβεται στο ζυμάρι της. Δοκιμάστε να το φτιάξετε εσείς, και θα διαπιστώσετε τη διαφορά!
Χρόνος προετοιμασίας: 50’.
Χρόνος αναμονής: 1 ½ ώρα
Υλικά για 1 πίτσα
•350 γραμ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
•15 γραμ. μαγιά νωπή
•180 ml νερό (χλιαρό)
•½ κουταλάκι ζάχαρη
•1 κουταλάκι αλάτι
•1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-?Ζυγίζετε και συγκεντρώνετε όλα τα υλικά, σε καθαρό πάγκο της κουζίνας σας.
-Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και το ρίχνετε στον κάδο του μίξερ. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνετε το μίγμα στο αλεύρι.
-Αρχίζετε να ζυμώνετε το μίγμα με τον γάντζο του μίξερ και προσθέτετε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Τα «δουλεύετε» για λίγο μέχρι να πετύχετε μια ζύμη ομοιογενή, που δεν θα κολλάει στα τοιχώματα του κάδου. (Εάν θέλετε, μπορείτε να τη ζυμώσετε με τα χέρια σας).
-Σταματάτε το ζύμωνα και αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα, σε ζεστό σημείο να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο, για μία ώρα περίπου.
-?Ξαναζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια ή με το γάντζο του μίξερ, για λίγα λεπτά και την πλάθετε σε μπάλα. Αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας σας και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε τετράγωνο ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις (το πάχος να είναι ½ - 1 εκ. περίπου).
-?Απλώνετε τη ζύμη στο ταψί και την αφήνετε «να ξεκουραστεί» για ½ ώρα πριν την γαρνίρετε με τα υλικά της συνταγής σας.