Βαρούλκο Seaside: Καλοκαίρι & χειμώνα στο Μικρολίμανο

Nέες θαλασσινές γευστικές προτάσεις από τον Λευτέρη Λαζάρου

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Nέες θαλασσινές γευστικές προτάσεις από τον Λευτέρη Λαζάρου



Ήταν 1987 όταν το πρώτο Βαρούλκο γεννήθηκε στην οδό Διστόμου, στον Πειραιά. Και μαζί του γεννήθηκε η κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου. Παντρεύοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά, με την υψηλή τεχνική έφτιαξε πιάτα δημιουργικά γεμάτα πηγαία νοστιμιά, τα οποία παραμένουν κλασικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.




Πριν λίγους μήνες στο Βαρούλκο φύσηξε πάλι θαλασσινός αέρας. Ο Λευτέρης Λαζάρου αποφάσισε να επιστρέψει στις παλιές του γειτονιές. Το νέο Βαρούλκο Seaside έριξε άγκυρα στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου, σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Εκεί λειτουργεί πλέον χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση.





Για το μεσημεριανό μας γεύμα απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο Λαζάρου προτείνει πιάτα πιο απλά, τα οποία συνοδεύει ιδανικά η νέα λίστα ούζων και ελληνικών αποσταγμάτων αλλά και η λίστα κρασιών όπου μπορούμε να βρούμε πολλές ελληνικές ετικέτες και κρασιά σε ποτήρι σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Αν πάλι, θέλεις την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορείς να απολαύσεις το βραδινό σου δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας σύνθετες, δημιουργικές γεύσεις όπως η σουπιά με καραμελωμένη φακή και σάλτσα πορτοκάλι, καλαμάρι με πέστο σπανάκι και φασόλια Πρεσπών ή φέτα ψάρι με κρέμα σελινόριζας και ζωμό από πετρόψαρα.




Και φυσικά, όποια εμπειρία και αν επιλέξετε, μην παραλείψετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα από τα επιδόρπια που επιμελείται ο σεφ-πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος.