Αυτή την εβδομάδα τρώω sushi στη Βουλιαγμένη, bagels στα βόρεια προάστια και μοιράζομαι όσα έμαθα για τo next big thing στο κέντρο της πόλης. Δοκιμάζω το νέο οικονομικό μενού του Matsuhisa, τρώω αυθεντικά νεοϋορκέζικα bagels στην Αγία Παρασκευή και σου λέω για το νέο opening του Nolan λίγες μέρες πριν ανοίξει τις πόρτες του.
Όπως κάθε σεζόν, έτσι και φέτος το χειμώνα το Matsuhisa στη Βουλιαγμένη δημιουργεί το Omakase menu, ένα πιο οικονομικό μενού (στα 55 ευρώ) που περιλαμβάνει διάφορες επιλογές από τα greatest hits του Nobu αλλά και νέα πιάτα με ελληνικές πρώτες ύλες όπως το αρνάκι γάλακτος.
Στο νέο μενού του Matsuhisa θα απολαύσεις πέντε πιάτα ξεκινώντας από το salmon sashimi δηλαδή σολομό με γλυκιά και spicy miso paste, σησαμέλαιο και spring onions. H Goma Inaniwa Salad είναι μια σαλάτα φτιαγμένη με noodles και sauce που από ταχίνι, λάδι τρούφας και γλυκό sake. Πρώτη φορά δοκιμάζω πιάτο με ταχίνι σε εστιατώριο ιαπωνικής κουζίνας.
Συνεχίζουμε με Matsuhisa sushi με τόνο, σολομό και γλυκιά γαρίδα. Το προτελευταίο πιάτο είναι μια πρωτότυπη παραλλαγή του κλασικού black cod. Πρόκειται για το signature πιάτο τελαφρώς παραλλαγμένο με κανταΐφι. Tελειώνουμε με Lamb Hoba δηλαδή ελληνικό αρνί το οποίο μαγειρεύεται με teriyaki, δεντρολίβανο και πίκλα wassabi.
Black Cod Kadaifi (με ginger, yuzu miso και καταϊφι)
Lamb Hoba (ελληνικό αρνί με teriyaki, rosemary, πίκλα wasabi)
Για το γλυκό μας περιμένει μια έκπληξη, μους σοκολάτας γάλακτος με χιόνι λευκής σοκολάτας, crumble μαύρης σοκολάτας, παγωτό βούτυρο, κρέμα από μπισκότο και αφρό από γλυκό καλαμπόκι.
Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη τηλ.: 210 8902000
Στην ήσυχη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής γεννήθηκε μια μικρή Λονδρέζα Δούκισσα που σερβίρει γνήσια νεοϋορκέζικα bagels. To "Duchess Coffee and Bagels" σερβίρει τα πιο λιγουρευτικά ψωμάκια της πόλης.
H Έφη και ο Παναγιώτης είναι ένα από εκείνα τα ζευγάρια που γνωρίζεις και νιώθεις το κοινό τους όραμα και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν. Μετά από ένα ταξίδι στο Λονδίνο επέστρεψαν με την ιδέα να "πλάσουν" ένα λονδρέζικο μπεϊγκελάδικο στα βόρεια και πιο συγκεκριμένα στη γειτονιά τους, την Αγία Παρασκευή. Το επώνυμο του Παναγιώτης που είναι Δούκας έλυσε και το πρόβλημα της ονοματοδοσίας του εγχειρήματος τους από το nickname της συζύγου του. Στo "Duchess Coffee and Bagels" θα βρεις αυθεντικά bagels με κλασικές επιλογές για την αλμυρή εκδοχή του αλλά και φυστικοβούτυρο και πραλίνα ή βούτυρο, μέλι, μπανάνα και κανέλα για όσους δεν έχουν το άγχος του bikini body!
Τις Κυριακές (που έχει και carrot και red velvet cake) γίνεται το αδιαχώρητο. Προσπάθησε να πας από νωρίς. Αν μένεις εκεί κοντά μπορείς απλά να τους πάρεις τηλέφωνο! Κάνουν και delivery!
A photo posted by Better Faster Stronger Blogger (@gabnikolaidis) on
Info: Αγίου Ιωάννου 53, Αγ. Παρασκευή τηλ.: 210 6013544
Και ένα πιάτο που ακόμα δεν έχει σερβιριστεί αλλά θα ακουστεί πολύ μέσα στους επόμενους μήνες!
Σε λίγες μέρες θα ανοίξει την πόρτα του το Nolan στο κέντρο της πόλης. Το όνομα του το έχει πάρει από το ομώνυμο πιάτο του με σταμναγκάθι, dashi και σουτζούκι, ένα πιάτο που θα σκοπεύει να γίνει talk of the town Τα εχέγγυα για την επιτυχία του νέου εγχειρήματος μας δίνει το όνομα του ιδιοκτήτη Κώστα Πισσιώτη τον οποίο βεβαίως ξέρουμε μέσα από τη δουλειά του στο P-Βox.
Ακόμα δεν έχουμε δοκιμάσει το μενού του αλλά μαθαίνουμε ότι το φαγητό έχει επιρροές από πολλές διαφορετικές κουζίνες – από το street food του Βιετνάμ και του Πεκίνο μέχρι το αγαπημένο σε όλους τηγανητό κοτόπουλο.
Σωτήρης Κοντιζά, Κώστας Πισσιώτης
Το μόνο για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε αυτή τη στιγμή είναι η όρεξη και η διάθεση της ομάδας για νόστιμο και ‘φιλόξενο’ φαγητό – φαγητό που προκύπτει από την αγάπη για την ίδια τη διαδικασία της αναζήτησης των πρώτων υλών, των δοκιμών και της δημιουργίας. Τοποθετημένο στο ιστορικό κέντρο μιας πόλης που συνεχώς μεταμορφώνεται, γίνεται αυτόματα μέρος της ιδιαίτερης αυτής ταυτότητας - το ίδιο και το φαγητο που σερβίρει .
Ο Κώστας Πισσιώτης , εμπνευστής και ιδιοκτήτης του NOLAN, και ο chef , Σωτήρης Κοντιζάς – με Έλληνα πατέρα και Ιαπωνέζα μητέρα- γνωρίστηκαν στο Pbox και από εκεί ξεκίνησαν όλα. Η μεταξύ τους χημεία οδήγησε στη δημιουργία αυτού του νέου χώρου που θα κάνει πρεμιέρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα!