Από το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου "Ονειρεμένο Ρύζι - Ριζότο"
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣTV το νέο βιβλίο της Αργυρώς με 14 γευστικές συνταγές με κρέας, λαχανικά και θαλασσινά! «Εδώ σας δίνω μερικές ονειρεμένες συνταγές για ριζότο και όλες τις συμβουλές ώστε να γίνει τέλειο, σαν να βγήκε από μια επαγγελματική κουζίνα. Κι όλα αυτά με λίγα υλικά και μόλις σε 25'» μας λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Και όπως πάντα το βιβλίο αποτελείται από νέο πρακτικό υλικό ώστε οι σελίδες των βιβλίων σας να μην λερώνονται κατά τη μαγειρική!
ΜΕΡΙΔΕΣ 4-5
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10'
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 10'
ΥΛΙΚΑ
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. σάλτσα σόγια με λίγο αλάτι
2 κ.σ. oyster sauce
1 κομμάτι ψαρονέφρι κομμένο σε λωρίδες λεπτές
λίγο σουσαμέλαιο
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
2 καρότα κομμένα σε μικρά καρεδάκια
3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
4 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
2 φλ. φύτρες φασολιών ή φακής η άλλες φύτρες
1 φλ. ενταμάμε (φασόλια πράσινα σόγιας)
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο σουσάμι για το σερβίρισμα
έξτρα σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε γουόκ ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι και ροδίζουμε το κρέας ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί. Για 4'-5' προσθέτουμε το κρεμμύδι να ροδίσει για 5'-7', προσθέτουμε το καρότο και τις πιπεριές. Αφήνουμε να μαραθούν ελαφρά.
2. Τραβάμε στη μια μεριά του γουόκ τα λαχανικά και ρίχνουμε λίγο λάδι στο άδειο σημείο του γουόκ.
3. Ρίχνουμε τα υγρά και αφήνουμε να ψηθούν ανακατεύοντας για 2'.
4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του γουόκ και ρίχνουμε τη σόγια και την oyster sauce.
5. Προσθέτουμε τις φύτρες, τα ενταμάμε, το φρέσκο κρεμμύδι και το σουσάμι.
6. Τέλος, ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι, ανακατεύουμε πολύ καλά για 1'-2' στη φωτιά και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη σάλτσα σόγιας ή oyster επιπλέον.
7. Σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.
ΜΟΝΟ ΣΤΟ 7ΜΕΡΕΣ TV!
Προαιρετικά μόνο 4,95€ (3,45€ +1,50€ για το περιοδικό)