Υλικά
2 μπολ μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι
5 κλωνάρια φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε διαγώνια κομμάτια
3 καρότα κομμένα στον τρίφτη
150 γρ. ψιλοκομμένο άϊσμπεργκ
100 γρ. καβουρδισμένα κάσιους
2 φύλλα καφίρ λάιμ
50 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κορίανδρο
1 κουταλιά σούπας μαύρο σουσάμι
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Για το dressing
2 κουταλιές σούπας φυστικέλαιο
2 κουταλιές σούπας χυμό λάϊμ
2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού
50γρ. ζάχαρη λιωμένη
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
τσίλι σε σκόνη
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Για κάθε κούπα μπασμάτι, υπολογίζουμε 2 κούπες νερό.
- Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το νερό να απορροφηθεί από το ρύζι τελείως.
- Σε ένα μπολ σαλάτας βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας κι ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του dressing κι ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα κι ανακατεύουμε καλά.