Η ANEMI HOTELS, ο όμιλος ξενοδοχείων που μάς συστήθηκε το 2007 με το πρώτο ξενοδοχείο στη Φολέγανδρο, επανέρχεται στο προσκήνιο τον Μάρτιο του 2018 με νέα σχέδια που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.
Ο ξενοδοχειακός όμιλος δίνει έμφαση στην ελληνική γαστρονομία όπως αυτή παρουσιάζεται στα δύο εστιατόρια που φιλοξενούνται στα ξενοδοχεία του: το ATHENSWAS στην Αθήνα και το ANEMI HOTEL στην Φολέγανδρο.
Στα δύο αυτά εστιατόρια, θα δούμε μια νέα σειρά αλλαγών που θα χαρίσουν στο κοινό μια νέα, ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία!
Τι νέο θα δούμε στις κουζίνες τους;
Η Anemi Hotels και ο Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ανακοινώνουν τη συνεργασία τους και μας προσκαλούν στο «SENSE Restaurant», στον τελευταίο όροφο του ΑTHENSWAS με την εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στο «LURE Restaurant» γύρω από την πισίνα του ANEMI HOTEL στην Φολέγανδρο, με μοναδική θέα στο λιμάνι του νησιού και την θάλασσα. Ο chef έρχεται στα δύο ξενοδοχεία, όντας ο ίδιος εξαίρετος γνώστης του χώρου, με μια σύγχρονη μαγειρική φιλοσοφία και νέες ιδέες που συνδέονται αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.
SENSE Restaurant
Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία, ο όμιλος έχει σκοπό να στραφεί στη δημιουργική γαστρονομία που αναδεικνύει την τοπική κουλτούρα και τις πρώτες ύλες, κάτι που αποτελεί ζητούμενο των πελατών που επιλέγουν τα ξενοδοχεία του που βρίσκονται σε μοναδικές θέσεις στην Ελλάδα. Η ανάδειξη της τοπικής μαγειρικής φιλοσοφίας μέσω μιας εκλεπτυσμένης ελληνικής κουζίνας έρχεται στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα, διαμονή και εστίαση συνδυάζονται αρμονικά για να ικανοποιήσουν τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο που αναζητούν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.
O Chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιουργεί, σε συνεργασία με την ομάδα του, πρωτότυπα πιάτα με μεστές και μελετημένες γεύσεις που αναδεικνύουν τη δύναμη που έχουν τα εγχώρια υλικά. Με άλλα λόγια “πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα”, που ξυπνούν αναμνήσεις, που συγκινούν βαθιά. Ο σεφ εκτός από το δημιουργικό βραδινό μενού των εστιατορίων, υπογράφει και την πρωινή και τη μεσημεριανή κάρτα των ξενοδοχείων δίνοντας έτσι σε αυτά μια ξεχωριστή και ενιαία γαστρονομική ταυτότητα.
Η συνεργασία με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ έρχεται να εκπληρώσει τρεις βασικούς στόχους του ομίλου: την ποιότητα της πρώτης ύλης, την αγάπη για την τοπική γαστρονομία και τη σωστή κατάρτιση.