Αμυλούχα και μη αμυλούχα λαχανικά: Ποια είναι, τι διαφορές έχουν και ποια πρέπει να προτιμάς

ΓΡΑΦΕΙ: SHAPE.GR

Ποια είναι τα αμυλούχα και ποια τα μη αμυλούχα λαχανικά; Δες παρακάτω ποια ανήκουν σε κάθε μία από τις δύο μεγάλες κατηγορίες, τα υπέρ και τα κατά τους και ποια πρέπει να προτιμήσεις στη διατροφή σου.

Αμυλούχα λαχανικά

  • Φασόλια
  • Κίτρινη κολοκύθα
  • Ρεβίθια
  • Καλαμπόκι
  • Φακές
  • Παστινάκι
  • Αρακάς
  • Πατάτες
  • Γλυκοπατάτες
  • Καρότα
  • Παντζάρια
  • Γιαμ

Μη αμυλούχα λαχανικά

  • Αγκινάρες
  • Σπαράγγι
  • Φύτρες φασολιών
  • Λαχανάκια Βρυξελλών
  • Μπρόκολο
  • Λάχανο
  • Κουνουπίδι
  • Σέλινο
  • Αγγούρι
  • Μελιτζάνα
  • Μανιτάρια
  • Κρεμμύδια
  • Πιπεριές
  • Χόρτα
  • Σπανάκι
  • Ντομάτα
  • Γογγύλια
  • Κολοκυθάκια

Οι διαφορές και οι ομοιότητες των αμυλούχων και των μη αμυλούχων λαχανικών