Yummy! Συνταγή για αλμυρό κέικ με πράσο, λουκάνικο και φέτα

Ένα τέλειο αλμυρό κέικ που μπορείς να φτιάξεις και να έχεις για τις επόμενες μέρες στο ψυγείο σου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΝΙΚΟΛΑιΔΗΣ

Από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη ( Facebook.com/Cool Artisan)

Μια πολύ εύκολη συνταγή για αλμυρό κέικ που μπορείς να φτιάξεις και να διατηρήσεις στο ψυγείο σου. Έτσι, θα έχεις ένα γρήγορο και έτοιμο γεύμα οποτεδήποτε το χρειαστείς. Μια τέλεια λύση αν δεν έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο.

Κέικ από μακαρόνια | Η τέλεια παραλλαγή του ιταλικού Tetrazzini

Συνταγή για αλμυρό κέικ | Υλικά για μία μεγάλη, μακρόστενη φόρμα

  • 1 λουκάνικο (έγω χρησιμοποίησα με πράσο)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
  • πιπέρι-λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Μαραίνουμε το πράσο σκεπασμένο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Κάνουμε μια τομή στο λουκάνικο και το ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπέικιν, το λάδι, τα αβγά και το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, με τελευταία τη φέτα σε μεγάλα κομμάτια για να μην εξαφανιστεί από τη γεύση.
  • Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175°c για 1 ώρα.