Υλικά
12 αγκινάρες
1/2 κιλό αρακά
5 καρότα σε ροδέλες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πατάτα
1 ματσάκι άνηθο
1 φλιτζάνι λάδι
1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια ελαφρά, προσθέτουμε άνηθο, αρακά καρότα, πατάτες, αγκινάρες, αλάτι, νερό να τα σκεπάζει και αφήνουμε να μισοβράσουν.
Στο σημείο αυτό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε τις αγκινάρες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Περνάμε όλο το υπόλοιπο φαγητό αφού κρυώσει από το μπλέντερ προσθέτοντας σιγά-σιγά και το γιαούρτι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τις αγκινάρες και περιχύνουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr