Follow us

Αδυναμία στα γλυκά; 6 tips για να τα απολαμβάνεις χωρίς τύψεις

Δεν χρειάζεται να τα αποχωριστείς μια για πάντα, αν ακολουθήσεις αυτούς τους κανόνες

Πώς θα καταφέρεις να κάνεις τα γλυκά σου πιο light και υγιεινά.

Portrait of funny beautiful girl eating donut

Θέλεις να χάσεις οπωσδήποτε εκείνα τα 3-4 κιλά που σε ταλαιπωρούν, προκειμένου να κάνεις τις εμφανίσεις του τις επερχόμενες γιορτές του Πάσχα, έτσι όπως εσύ τις θέλεις, αλλά παράλληλα, είσαι φανατική των γλυκών πειρασμών, που ομολογουμένως, υπάρχουν καθημερινά γύρω μας και δεν σου δίνουν πολλά περιθώρια να καταφέρεις να τα αποφύγεις;

Σταμάτα να απογοητεύεσαι και λάβε δραστικά μέτρα για να δεις ένα θεαματικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα δεν θα στερηθείς τα αγαπημένα σου γλυκίσματα. Το κλειδί της επιτυχίας και η χρυσή τομή βρίσκονται αφενός, στον μετριασμό των ποσοτήτων και το φορών που τα καταναλώνεις, αλλά και στη δημιουργία των δικών σου σπιτικών συνταγών, που θα ακολουθούν τα παρακάτω έξυπνα tips και θα είναι έξτρα υγιεινές και χωρίς περιττές θερμίδες, που μάλιστα είναι κενές και δεν προσφέρουν θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού μπορείς να απολαύσεις γλυκά με λίγες θερμίδες στην Αθήνα

Έτσι, θα μπορείς να απολαμβάνεις τους αγαπημένους σου γλυκούς πειρασμούς, στις πιο light και υγιεινές εκδοχές τους, που θα σου εξασφαλίσουν απόλαυση, αλλά ταυτόχρονα και απώλεια βάρους. Μην καθυστερείς άλλο, και υιοθέτησε από σήμερα κιόλας τα παρακάτω tips.

Αντικατάστησε το λευκό αλεύρι με εκείνο ολικής άλεσης: Μπορεί θερμιδικά να έχουν σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα, όμως κατά τα άλλα, το αλεύρι ολικής αλέσεως είναι πολύ πιο ευεργετικό από το λευκό. Το τελευταίο, έχει υποστεί επεξεργασία και περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, προκειμένου να έχει αυτή τη νόστιμη γεύση, σε αντίθεση με το ολικής αλέσεως, που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μέταλλα και φυτικές ίνες. Φρόντισε λοιπόν να το αντικαταστήσεις στις συνταγές σου και να γλιτώσεις από τις κενές θερμίδες του λευκού αλευριού, που δεν έχουν να προσφέρουν σχεδόν κανένα θρεπτικό στοιχείο στον οργανισμό σου.  

Προτίμησε τα γλυκά σου να περιέχουν ξηρούς καρπούς/αποξηραμένα φρούτα: Απόφυγε να προσθέτεις στα γλυκά που φτιάχνεις μόνη σου υλικά που είναι παχυντικά και δεν περιέχουν κανένα θρεπτικό συστατικό, όπως η σοκολάτα, η καραμέλα και άλλες γλυκαντικές ουσίες. Προτίμησε αποξηραμένα φρούτα ή σταφίδες, που είναι άκρως υγιεινά και δίνουν μία γλυκιά γεύση στις δημιουργίες σου, με άκρως υγιεινό τρόπο, με αποτέλεσμα να μειώνεις αυτόματα τις ποσότητες ζάχαρης στις συνταγές σου. Πρόσθεσε επιπλέον ξηρούς καρπούς που δίνουν έξτρα νόστιμη γεύση και είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σου. 

Αντικατάστησε τη λευκή ζάχαρη με στέβια: Η ζάχαρη είναι ένα από τα μαγικά και βασικά συστατικά για ένα νόστιμο γλυκό, που θα απολαύσεις, όμως, ταυτόχρονα αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό τόσο για τη σιλουέτα όσο και για την υγεία σου. Ωστόσο, μην απογοητεύεσαι καθώς για όλα πλέον υπάρχει λύση. Αντικατάστησε τις ποσότητες ζάχαρης στις συνταγές σου με στέβια, που αποτελεί γλυκαντική ύλη φυσικής προέλευσης, χωρίς περιττές θερμίδες και υδατάνθρακες, με έχει... μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη. Παράλληλα, διατηρεί το αποτέλεσμα στη γεύση εξίσου γευστικό. 

Αντικαταστήστε το ζωικό λίπος με μαλακές μαργαρίνες φυτικής προέλευσης: Το ζωικό λίπος είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, που προσδίδουν αμέτρητες θερμίδες στον οργανισμό σου, ενώ παράλληλα, δεν είναι μία από τις υγιεινότερες επιλογές τροφών. Μπορεί να δίνει πεντανόστιμη γεύση στα γλυκά σου, όμως για τους παραπάνω λόγους, φρόντισε την επόμενη φορά να το αντικαστήσεις με μαργαρίνες φυτικής προέλευσης, που δεν περιέχουν τόσο μεγάλες ποσότητες λίπους, ωστόσο χαρίζουν μία εξίσου νόστιμη γεύση.  

Βάλε τις σωστές αναλογίες αυγών: Προτίμησε να προσθέτεις στις συνταγές σου, τις μισές ποσότητες κρόκων από τις ενδεικτικές, ενώ να αναπληρώνεις το κενό αυτό με ασπράδια αυγών. Με τον τρόπο αυτό, θα καταφέρεις να αυξήσεις την ποσότητα των πρωτεϊνών στα γλυκά σου, που είναι απαραίτητες σε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα, να μειώσεις αυτόματα στο μισό, το λίπος και την χοληστερίνη που λαμβάνεις από τους κρόκους. Μην μας πεις πως δεν το ξανασκέφτηκες! 

Προτίμησε να τρως κάτι γλυκό αμέσως μετά το γεύμα σου: Αν μετά το γεύμα σου έχεις όρεξη για ένα γλυκάκι, πες το «ναι» χωρίς ενοχές. Είναι προτιμότερο να το καταναλώσεις εκείνη τη στιγμή, παρά να προσπαθήσεις να καλύψεις την πείνα σου, όταν το στομάχι σου θα είναι άδειο. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταναλώσεις πολύ μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι είχες αρχικά υπολογίσει. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr