Οι σούπες αποτελούν την τελευταία εμμονή στην όλη "τρέλα" της υγιεινής διατροφής, με τα περισσότερα εστιατόρια να έχουν κάνει ενδιαφέρουσες προσθήκες στους καταλόγους τους. Το μέχρι πρότινος "πρώτο πιάτο" μετατρέπεται σε κυρίως, και γίνεται το ελαφρύ μεσημεριανό που θέλουμε μέσα στην ημέρα ή το ζεστό comfort food που αναζητάμε τα κρύα βράδια του χειμώνα.
Πλέον, οι σούπες έχουν ξεφύγει από τη λογική των high end εστιατορίων και έχουν συμπεριληφθεί σε street food menus, κάνοντας έτσι όλο και περισσότερους Αθηναίους να κυκλοφορούν με ένα μπολάκι στο χέρι. Η σούπα δεν λείπει φυσικά ούτε από το brunch, για να σηματοδοτήσει το ιδανικό ξεκίνημα μίας τέλειας Κυριακής.
Παρόλο που κοντεύω να ξεχάσω τι τρώγαμε πριν τις βελουτέ σούπες, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν θα αντάλλαζα με τίποτα αυτή smooth υφή, ειδικά όταν γίνεται ένα εξαίσιο blend με συστατικά που υπό άλλες συνθήκες δεν θα επέλεγες να φας ωμά. Στον αντίποδα της βελουτέ σούπας όμως βλέπουμε τις έθνικ κουζίνες που αγαπούν τα ξεκάθαρα πράγματα, σαν το θεϊκό ράμεν του Ηλία Σκουλά (food mafia). Βελουτέ ή μη, οι σούπα μπορεί να ανακυρηχθεί και επίσημα το ιδανικό φαγητό - αντίδοτο στο κρύο και ο πιο εύκολος τρόπος να φας τα λαχανικά σου χωρίς καν να το καταλάβεις. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα θελήσεις ένα ζεστό πιάτο, οι παρακάτω διευθύνσεις θα σου φανούν κάτι παραπάνω από χρήσιμες. (Bonus: Τι να παραγγείλεις).
Κολοκυθόσουπα με κάστανο στο Tier & Tout: Η βελουτέ σούπα του σχετικά νέου all day cafe - restaurant στο Ψυχικό είναι το ελαφρύ αλλά τόσο χορτατσικό πιάτο που θέλεις σε ένα lunch break. Λεωφ. Δ. Βασιλείου 10, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6776731
Το ramen στο FoodMafia: Ο Ηλίας Σκουλάς είναι ένας chef χωρίς όρια και το αποδεικνύει με κάθε πιάτο που φιγουράρει στο μενού του. Επηρρεασμένος από τα ταξίδια και τις κουζίνες του κόσμου - πάντα ανοιχτός σε νέες προκλήσεις, ο ιδιοκτήτης και chef του FoodMafia δημιουργεί πιάτα που σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Όπως το εκπληκτικό ramen του σου θυμίζει ότι το παιχνίδι των γεύσεων πρέπει να είναι ηδονικό. Φιλικής Εταιρίας 10, πλατεία Εσπερίδων, τηλ.210 8942177
Σούπα βελουτέ μανιταριών στο Kinono: Ό,τι κι αν επιλέξεις να φας από τον μικρό κατάλογο του Kinono είναι νόστιμο και προσεγμένο. Η σούπα μανιταριών όμως με κάστανο και φουντούκι είναι πραγματικά είναι η επιτομή του comfort αλλά και τόσο γευστικού φαγητού. Φαλήρου 48 & Μάρκου Μπότσαρη, Κουκάκι, τηλ.21 1408 6826
Η σούπα Νταλ στο Mama Tierra: Vegan και μη (δεν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες), το Mama Tierra είναι ο healthy προορισμός που αναζητάς κάθε φορά που βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Η επιλογή είναι δύσκολη, αφού τόσο η μανιταρόσουπα με πορτσίνι, champignon, πλευρώτους και τρουφέλαιο όσο και η νταλ είναι εξίσου νόστιμες και ιδιαίτερες. Ας πούμε ότι κερδίζει η δεύτερη για τον καθαρά ινδικό, παραδοσιακό της χαρακτήρα, με κόκκινες και κίτρινες φακές, τζίντζερ, κύμινο, κόλιανδρο, κουρκουμά, σκόρδο και ελαιόλαδο. Ακαδημίας 84, τηλ.211 4114420
Κολοκυθόσουπα στο New Taste: Το ντιζαϊνάτο εστιατόριο που στεγάζεται στο - so stylish - ξενοδοχείο New Hotel έχει να προτείνει μία διαφορετική σούπα για κάθε μέρα. Η κολοκυθόσουπα όμως αποτελεί μία από τις αγαπημένες μας επιλογές και ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας. Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ. 210 3273000
Η σούπα με σπαράγγια στο Ντεμοντέ: Κουκλίστικο, με ανοιχτή κουζίνα και ένα δίδυμο που αγαπά πολύ αυτό που κάνει, το Ντεμοντέ προσφέρει ελαφριά πιάτα που σε κερδίζουν με την πρώτη μπουκιά. Η σούπα με σπαράγγια και παρμεζάνα σερβιρισμένη με σπιτικά κρουτόν είναι ένα από αυτά. Χάρητος 44, Κολωνάκι, τηλ.210 7232525
Ντοματόσουπα στο The Parliament: Ανάμεσα στις ιδιαίτερες προτάσεις του μενού που έχει δημιουργήσει ο chef Νίκος Γιαννόπουλος για το εστιατόριο The Parliament του ξενοχείου NJV Athens Plaza, είναι και η ντοματόσουπα με τραγανό σπεκ, βασιλικό και κρουτόν φέτας. Λ. Βασιλέως Γεωργίου 2, τηλ. 210 3352400
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr