Μια αχνιστή μακαρονάδα είναι ίσως το πιο λαχταριστό πολυπιάτο που μπορεί να βγει από μια κουζίνα. Και όπως οτιδήποτε συμβαίνει στην κουζίνα, έχει κι αυτή τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητές της. Όπως θα διαπιστώσεις, από την ανάλυση των 5 βημάτων, που οδηγούν στην τέλεια μακαρονάδα, απουσιάζει παντελώς η σάλτσα - αποτελεί άλλο μεγάλο κεφάλαιο, με περισσότερα ίσως από 5 μυστικά.
Ας επικεντρωθούμε στο πώς θα βγει σωστή η μακαρονάδα, γιατί αν το καταφέρουμε, τότε αρκεί λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα (μυστικό 5α: ποτέ δεν κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα του τυριού) για να απολαύσουμε ένα συγκλονιστικό πιάτο.