«Αυτό το σουφλέ μαζί με το παλιομοδίτικο 80's, είναι μέσα στην καρδιά μου. Είναι τόσο νόστιμο που τρώω τρία κομμάτια! Αν θέλετε αντί για πράσινο κολοκύθι, τρίψτε στο χοντρό τρίφτη 1 κιλό κίτρινη κολοκύθα, όταν είναι η εποχή της», λέει ο Βασίλης. Δες παρακάτω πώς θα φτιάξεις το αφράτο σουφλέ με κολοκυθάκια (ή εναλλακτικά κίτρινη κολοκύθα) και φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και σταφίδες
Αφράτο σουφλέ με κολοκυθάκια και φέτα από τον Βασίλη Καλλίδη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: εύκολοΥλικά για 6-8 άτομα:
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
- 200 γρ. φέτα
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο βούτυρο
- λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα τριμμένα κολοκύθια με αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα στύβουμε με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, τη φέτα θρυμματισμένη με ένα πιρούνι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το πιπέρι και μπέκιν πάουντερ.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο και το προσθέτουμε στα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Συνταγή για σουφλέ με κολοκύθι | Ένα πεντανόστιμο πιάτο για να δοκιμάσεις σήμερα