Αφράτα αλμυρά ψωμάκια με κρίταμο

Εύκολα και γρήγορα ψωμάκια στο σπίτι με ένα από τα πιο θρεπτικά βότανα της ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Τα ψωμάκια μπορούν να φιλοξενήσουν στο αφράτο σώμα τους και κάπαρη αλλά τότε προσέχουμε μην μας γίνουν αλμυρά!

Υλικά:

150 γρ. αλεύρι σκληρό

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλάτι
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. ελιές σε ροδέλα
  • 200 γρ. κρίταμο σε ελαφριά άλμη ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι σκόνη κρίταμο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το νερό. Εν συνεχεία, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός απο το κρίταμο και τις ελιές και τα αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Μόλις η ζύμη αρχίσει να ξεκολλάει από τον κάδο, προσθέτουμε τις ελιές και το κρίταμο και ζυμώνουμε για 1'-2'. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30', σκεπασμένη με μία μεμβράνη.

Λαδώνουμε τα φορμάκια και χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 oC και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

H συνταγή είναι προδημοσίευση από το βιβλίο Ανακαλύψτε το Κρίταμο, του σεφ Ιάσωνα Χαΐκάλη. Κυκλοφορεί στο www.bookoo.gr