Η πιο γευστική ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα

Εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ένα γρήγορο γεύμα.

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Θέλεις κάτι εύκολο και πολύ γρήγορο για το μεσημεριανό σου γεύμα; Η ομελέτα είναι φυσικά μια από τις πιο εύκολες λύσεις, αφού σου παίρνει μόλις λίγα λεπτά για να την ετοιμάσεις. Δες παρακάτω την εύκολη ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα!

Ομελέτα με κολοκυθάκια και ντομάτα

Ομελέτα με λουκάνικα και ντομάτα

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 6 λουκάνικα
  • 2 κοφτές κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι σάλτσα ντομάτας
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα λουκάνικα οριζόντια σε φέτες, τα βάζουμε σ’ ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και τα τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές. Έπειτα τα βάζουμε μαζί με το βούτυρο, όπου τα τηγανίσαμε, σε ένα πιάτο πυρέξ και τα στρώνουμε με ένα μαχαίρι, ώστε να μην πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο.

Σπάζουμε από πάνω τους τα αυγά, τους ρίχνουμε το ανάλογο πιπέρι και αλάτι. Ετοιμάζουμε στο μεταξύ τη σάλτσα ντομάτα, περιχύνουμε μ’ αυτή τα αυγά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ψηθούν επί 10-12 λεπτά.

Όταν είναι πια έτοιμα, βάζουμε το πιάτο πυρέξ σε μια πιατέλα στρογγυλή, στρωμένη με πετσέτα και τα σερβίρουμε.

Ομελέτα χωρίς αυγά: Η vegan συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας - Τηλεθεατής