Follow us

Αντιμετωπίζοντας τις τροφικές αλλεργίες στο εστιατόριο | Έna pop-up Restaurant Project με τον Σωτήρη Κοντιζά

Tο project πραγματοποιήθηκε από την Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ με τη συμμετοχή της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας.

MissBloom TEAM
ακμη

Οι σπουδαστές Γαστρονομίας και Ξενοδοχειακών της Ανώτερης Σχολής ΑΚΜΗ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο 7ο POP-UP Restaurant Project, ως μέλη του επίλεκτου team του chef και ambassador της Σχολής Σωτήρη Κοντιζά, αποκτώντας μια μοναδική επαγγελματική εμπειρία στο βραβευμένο και κατάμεστο boarding εστιατόριο KUMQUAT.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο διατμηματικό project που προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για την καθημερινότητα, τις προκλήσεις και το αίσθημα ανταμοιβής που νιώθουν, ανταποκρινόμενοι με αποτελεσματικότητα σε μία διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων, που απαιτεί πειθαρχία και συντονισμένη δράση.

Αντιμετωπίζοντας τις τροφικές αλλεργίες στο εστιατόριο | Έna pop-up Restaurant Project με τον Σωτήρη Κοντιζά

Φέτος, το project πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας, με στόχο να αναδειχθεί η ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών εστίασης απέναντι στα συνήθη φαινόμενα τροφικών αλλεργιών των πελατών και οι σπουδαστές να ενημερωθούν για τον βέλτιστο και πιο αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης τέτοιων περιπτώσεων με υπευθυνότητα.

ακμη

Ο παιδοαλλεργιολόγος Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοαλλεργιολογικής Εταιρείας δήλωσε:

"Η Ελληνική Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της ΑΚΜΗΣ και του Σωτήρη Κοντιζά, να βοηθήσει ως φορέας στην εκπαίδευση των σπουδαστών του Ομίλου για τη διαχείριση της τροφικής αλλεργίας στο εστιατόριο.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι τα περιστατικά Τροφικής Αλλεργίας αυξάνονται τα τελευταία χρόνια, επηρεάζοντας και δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των αλλεργικών ατόμων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πρώτη μεταξύ άλλων, είναι πολύ σημαντική γιατί έρχεται να απαντήσει στο αίτημα της εποχής για βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών και ενηλίκων με τροφική αλλεργία, στοχεύοντας σε λιγότερους περιορισμούς και αποκλεισμούς, ζητούμενο όμως που επιτυγχάνεται μέσα από την έγκυρη και σωστή ενημέρωση και των μελλοντικών επαγγελματιών της εστίασης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων, η Κάρτα Επικοινωνίας με τον Σεφ (Τρώω Έξω με Ασφάλεια), που μαζί με επιπλέον ενημερωτικό υλικό και δράσεις που θα ακολουθήσουν μέσα από τη συνεργασία της ΑΚΜΗΣ με την Παιδοαλλεργιολογική Εταιρεία, στοχεύουμε να συνθέσουν ένα ολοκληρωμένο project προαγωγής της ασφάλειας των αλλεργικών ατόμων".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr