Follow us

Γιατί οι κιρσοί εξακολουθούν να προκαλούν έντονους πόνους και το φθινόπωρο

Ο Σεπτέμβριος, αν και σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου, συχνά διατηρεί τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

MissBloom TEAM
kirsoi iStock

Ο Σεπτέμβριος, αν και σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου, συχνά διατηρεί τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Αυτή η παρατεταμένη ζέστη μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τα συμπτώματα των κιρσών, προκαλώντας έντονους πόνους και δυσφορία σε όσους πάσχουν από αυτή την πάθηση. Ας εξετάσουμε τους λόγους πίσω από αυτό το φαινόμενο και τι μπορεί να γίνει για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Η επίδραση της θερμοκρασίας στους κιρσούς

Οι κιρσοί είναι διευρυμένες φλέβες που προκαλούνται από φλεβική ανεπάρκεια, μια κατάσταση όπου οι βαλβίδες των φλεβών δεν λειτουργούν σωστά, επιτρέποντας στο αίμα να λιμνάζει στα κάτω άκρα. Η ζέστη επιδεινώνει αυτή την κατάσταση, καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας την πίεση στις ήδη εξασθενημένες φλέβες. Αυτό οδηγεί σε πόνο, οίδημα, κράμπες, αίσθημα βάρους και κνησμό.

Η ανάγκη για θεραπεία των κιρσών

Αν και ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τους πάσχοντες από κιρσούς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πάθηση αυτή απαιτεί θεραπεία ανεξαρτήτως εποχής. Η παρατεταμένη φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως θρομβοφλεβίτιδα, δερματικές αλλοιώσεις και έλκη.

Τι θεραπεία πρέπει να ακολουθήσω για να λύσω άμεσα το πρόβλημα με τους κιρσούς;

Μια από τις πιο αποτελεσματικές και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για τους κιρσούς είναι η ενδοαυλική θεραπεία με laser. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ένας λεπτός καθετήρας laser εισάγεται στην πάσχουσα φλέβα, εκπέμποντας ενέργεια laser που θερμαίνει και σφραγίζει το αγγείο. Η φλέβα στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζοντας τα συμπτώματα.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει οριστική αποκατάσταση;

Η ενδοαυλική θεραπεία με laser προσφέρει γρήγορη ανάρρωση και εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Η οριστική αποκατάσταση από τους κιρσούς μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες, καθώς ο οργανισμός απορροφά σταδιακά τις σφραγισμένες φλέβες.

Η σημασία της εξειδικευμένης φροντίδας

Είναι ζωτικής σημασίας να αναζητήσετε θεραπεία από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό, για να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει την κατάστασή σας και θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για τις ανάγκες σας.

Μην αφήνετε τους κιρσούς να επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας. Αναζητήστε θεραπεία σήμερα και απολαύστε ξανά την ελευθερία της κίνησης χωρίς πόνο.

Ευχαριστούμε τον Αλέξανδρο Ματθαίου, αγγειοχειρουργό, διευθυντή VenoCare Athens, Διευθυντή Φλεβολογικού Κέντρου ΙΑΣΩ

kirsoi-laser.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ