Follow us

Υακίνθεια 2024 | Αν βρεθείς στην Κρήτη τον Ιούλιο πρέπει να πας στις εκδηλώσεις στο θέατρο Αγίου Υακίνθου στα Ανώγεια

Ραντεβού στην καρδιά του Ψηλορείτη στις 26, 27,28 Ιουλίου.

MissBloom TEAM
ζδσφ

Τα Υακίνθεια είναι τριήμερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στα τέλη Ιουλίου στα Ανώγεια, και συγκεκριμένα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Υάκινθου. Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό στα πολιτιστικά δρώμενα των Ανωγείων και της Κρήτης γενικότερα. Στο πέτρινο θεατράκι πραγματοποιούνται ομιλίες, συναυλίες, μουσικοχορευτικά δρώμενα από καλλιτέχνες και διανοητές τόσο από την Κρήτη και την Ελλάδα όσο και από όλο τον κόσμο. Αν βρεθείς στα Ανώγεια τέλη Ιουλίου, μη χάσεις την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα δρώμενα των Υακινθείων, στην καρδιά του Ψηλορείτη. Το πρόγραμμα για τα Υακίνθεια 2024:

Υακίνθεια 2024 | Αν βρεθείς στην Κρήτη τον Ιούλιο πρέπει να πας στις εκδηλώσεις στο θέατρο Αγίου Υακίνθου στα Ανώγεια

"Το όρθιο Χώμα"

🔸Παρασκεύη 26 Ιουλίου / 20:30

"Η μεγάλη ιστορία ενός μικροσκοπικού κόκκου αργίλου": Aπό τον Γεωλόγο Δρ. Χαράλαμπο Φασουλά. "Το όρθιο χώμα": Aπό τον αρχαιολόγο Γιώργο Καλομοίρη. "Όνειρο στο κύμα" Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη: Θεατρική παράσταση με τον Θεμιστοκλή Καπορδίνη σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Μουσικό πρόγραμμα: με την υψίφωνο Μυρσίνη Μαργαρίτη & την Κυριακή Βουγιούκα στην κιθάρα. Αυτοσχεδιασμοί: με τον Ψαρογιώργη.

🔸Σάββατο 27 Ιουλίου / 20:30

Εικαστικό - Μουσικό δρώμενο: Αγγειοπλάστες από τις Μαργαρίτες δημιουργούν επί σκηνής, στον τροχό, συνοδεία αρχαίας λύρας με τον Θοδωρή Κουμαρτζή. Θεατρικός μονόλογος: Ο θρήνος της μάνας, Μαρίκας Καραμπίνη, για το γιο της που χάθηκε στο ναυάγιο της Φαλκο- νέρας με την ηθοποιό Εμμ. Μαργιούλα. Κιθάρα: Δημ. Καραμούζας. Μουσικές συνθέσεις: Της βιολονίστριας Μαρίας Μανουσάκη. Πιάνο: Δημήτρης Βαρδινογιάννειου. Συναυλία: με τις Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή.

🔸Κυριακή 28 Ιουλίου / 20:30

Βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι & τον Γιώργο Γραμματικάκη. "Γιώργος Γραμματικάκης, μια χειραψία στο φως": από τον Μύρωνα Μιχαηλίδη. "Ο Μάνος Χατζιδάκις και τ’ Ανώγεια": από τον Γιάννη Καλομοίρη. Μουσικό πρόγραμμα: Με τη Σαββίνα Γιαννάτου & τον Βασίλη Γισδάκη. Κιθάρα: Μ. Ανδρουλιδάκης.

▪️Παράλληλες δράσεις: Έκθεση κεραμικών γλυπτών από τον Μπ. Χαιρέτη. Έκθεση κεραμικών αντικειμένων από τις Μαργαρίτες. Έκθεση "τα δώρα του Ψηλορείτη". Κινηματογραφικές προβολές με θέμα "Το όρθιο χώμα". Τσάι του βουνού από τον Γιώργο Σαλούστρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ