Είσαι σίγουρη ότι κάνεις τα πάντα σωστά; Φρόντισε να έχεις πάντα μια υγιή και περιποιημένη ευαίσθητη περιοχή ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:
- Το Α και το Ω μιας υγιούς γεννητικής γυναικείας περιοχής είναι ο σωστός καθαρισμός της. Ο κόλπος έχει τη δυνατότητα να «αυτοκαθαρίζεται», ωστόσο η υπόλοιπη περιοχή θέλει ως σύμμαχό της ένα σωστό καθαριστικό που θα προστατεύει την φυσική χλωρίδα της και θα διατηρεί το pH σε φυσιολογικά επίπεδα.
- Ο σωστός καθαρισμός μετά την βιολογική ανάγκη πρέπει να έχει φορά από μπροστά προς τα πίσω. Το αντίθετο αυξάνει τις πιθανότητες μεταφοράς βακτηρίων προς τη γεννητική περιοχή.
- Μετά το γυμναστήριο πρέπει να αλλάζεις απευθείας εσώρουχο, καθώς η υγρασία που δημιουργείται επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.
- Η τριχοφυΐα της περιοχής λειτουργεί σαν εμπόδιο για την είσοδο των μικροβίων. Παράλληλα, ο κύκλος ζωής κάθε τρίχας της ευαίσθητης περιοχής δεν ξεπερνάει τις 3 εβδομάδες, γι' αυτό μεγαλώνουν με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από τα μαλλιά.
- Η σωστή συχνότητα καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής είναι μια φορά την ημέρα ενώ αν θέλεις να νιώσεις μια αίσθηση φρεσκάδας μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου τα ειδικά μαντηλάκια που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία ταυτόχρονα χαρίζουν ένα ευχάριστο, διακριτικό άρωμα.
- Ναι, το έχουμε πει πολλές φορές, μετά τη σεξουαλική επαφή πρέπει να ακολουθεί καθαρισμός για την απομάκρυνση υπολειμμάτων κολπικών υγρών, λιπαντικού αλλά και μικροβίων που μεταφέρονται κατά την επαφή.
- Κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως πρέπει να αλλάζεις σερβιέτα ή ταμπόν κάθε 3 ώρες.
- Μετά τον καθαρισμό και το πλύσιμο φρόντισε να ταμπονάρεις την περιοχή με μια στεγνή, βαμβακερή πετσέτα και έπειτα επέλεξε ένα βαμβακερό εσώρουχο. Φρόντισε να έχεις μια ξεχωριστή πετσέτα για την ευαίσθητη περιοχή για να μην μεταφέρεις ανεπιθύμητα μικρόβια από το υπόλοιπο σώμα σου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr