Για να μην γίνουν οι απολαύσεις του Δεκεμβρίου, απαγορεύσεις του Ιανουαρίου!
Οι γιορτές των Χριστουγέννων κρύβουν κινδύνους, όσον αφορά την προσθήκη περιττού βάρους, λόγω των πολλών δείπνων και του λιπαρού φαγητού.
Υπάρχει όμως τρόπος να μην μετανιώσεις για όσα θα φας, αρκεί να βάλεις στο χριστουγεννιάτικο δείπνο, τις σωστές τροφές που δεν θα σου προσθέσουν ούτε ένα περιττό κιλό!
Η Miss Bloom βρήκε για εσένα 7 τροφές που θα σε βγάλουν νικήτρια στη μάχη με τα λιπαρά αυτές τις γιορτές.
1) Ξηροί καρποί με το κέλυφος
3) Φτιάξε θρεπτικά dips
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως βάση το γιαούρτι, που είναι πηχτό και έχει κρεμώδη υφή και να προσθέσεις κομμάτια αγγουριού, καρότου, σέληνου ή ακόμα και καλαμπόκι! Έτσι θα έχεις γευστικότατα dips με ελάχιστα λιπαρα!
4) Βάλε στο δείπνο ποτά με χαμηλό θερμιδικό δείκτη
Τα ορεκτικά των Χριστουγέννων, κυρίως οι αλμυροί ξηροί καρποί, τα τυριά και τα crackers, επιζητούν το ποτό, το οποίο έχει συνήθως υψηλό θερμιδικό δείκτη. Επίλεξε ξηρά κρασιά για να συνοδεύσεις τα εορταστικά σου πιάτα, τα οποία δεν έχουν μεγάλα ποσοστά ζάχαρης και διάλεξε gin με σόδα για όσους ζητούν ένα πιο βαρύ ποτό, στο οποίο θα μπορούσες επίσης να προσθέσεις ginger και να το κάνεις ακόμα πιο ιδιαίτερο.
Για τους καλεσμένους που έχουν σκοπό να πιούνε πολύ στα πάρτι σου, προτείνουμε να έχεις μια κανάτα γεμάτη παγωμένο νερό (με ανθρακικό ή όχι) και χυμό λεμονιού ή lime για να κυκλοφορεί περισσότερο νερό απ’ ότι αλκοόλ!
Extra tip: Μια συνταγή ποτού, που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου είναι η εξής: Τοποθέτησε έξι ποτήρια οίνου μηλίτη, μέσα σε μια ζεστή κατσαρόλα. Πρόσθεσε ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι κομμένα σε φέτες, λίγα γαρίφαλα, ένα κομμάτι γλυκάνισο και δύο sticks κανέλας και άστο να σιγοβράσει.
Θα έχεις το πιο γευστικό χριστουγεννιάτικο ποτό!
Βάλε τις πατάτες να βράσουν με ζωμό από κοτόπουλο και χρησιμοποίησε ελληνικό γιαούρτι, αντί κρέμας γάλακτος. Πρόσθεσε μια γενναιόδωρη κουταλιά μαλακού κατσικίσιου τυριού και ρίξε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου. Έτοιμο! Θα έχεις μια υπέροχη γευστική, μη λιπαρή πανδαισία!
Αν αφήσεις την φλούδα της πατάτας, θα έχεις προσθέσει στο πιάτο σου μια καλή δόση φυτικών ινών και βιταμινών, ενώ αν βάλεις στη συνταγή λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και λίγο σχινόπρασο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, τότε οι καλεσμένοι σου θα σε θεωρήσουν επαγγελματία μαγείρισσα!
6) Γίνε δημιουργική με τη γέμιση
Η γέμιση της γαλοπούλας θα μπορούσε να ονομαστεί και αλλιώς ως ο απόλυτος ταραχοποιός του τραπεζιού, μιας και είναι γεμάτη με λίπος και άμυλο.
Για αρχή, μην την φτιάξεις μέσα στο κρέας. Πάρε μια ξεχωριστή κατσαρόλα, Έτσι θα έχεις περισσότερο έλεγχο του τι γίνεται εκεί και θα την μαγειρέψεις ακόμα καλύτερα. Καθώς το ψωμί είναι απαραίτητο συστατικό, θα σου προτείνουμε να το μειώσεις και στη θέση του να βάλεις δημητριακά ολικής αλέσεως όπως kasha, μούρα, σιτάρι, κινόα, καστανό ρύζι ή κριθάρι. Πρόσθεσε στη συνταγή ψιλοκομμένους ωμούς ξηρούς καρπούς και καρύδια. Επίσης με λίγα αποξηραμένα cranberries, μπορείς να απογειώσεις τη γεύση της συνταγής.
7) Φτιάξε τη δική σου cranberry σος
Είναι η αλήθεια πως η cranberry σος του εμπορίου έχει μοναδική γεύση… όπως επίσης όμως έχει και πολύ ζάχαρη!
Κάνοντας τη δική σου, θα έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις την ποσότητα της ζάχαρης και να την φτιάξεις στα μέτρα κα τα σταθμά σου!
Ξεκίνησε την αγαπημένη σου συνταγή χρησιμοποιώντας φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries και να αντικατέστησε τη ζάχαρη με σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr