Ακόμη κι αν θεωρείς τον εαυτό σου καταξιωμένο σεφ στα στενά όρια της κουζίνας σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζεις. Υπάρχουν όμως και κάποια που ξέρεις καλά και εφαρμόζεις, παρότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ίσως να έπρεπε να σταματήσεις να τα κάνεις ή να τα πιστεύεις. Όπως τα παρακάτω.
Μύθος 1: Το αλκοόλ εξατμίζεται πάντα στο μαγείρεμα
Είτε φτιάχνεις πέννες με βότκα, είτε κοτόπουλο με σάλτσα μπύρας, έχεις πάντοτε στο μυαλό σου αυτόν το μύθο. Στην πραγματικότητα όμως το αλκοόλ δεν εξατμίζεται εντελώς όταν μαγειρεύεται μαζί με φαγητό. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του USDA, σε πολλές περιπτώσεις παραμένει και μάλιστα ως κύριο συστατικό του πιάτου. Ακόμη και μετά από 2, ώρες μαγειρέματος, θα μείνει ανέπαφο ένα ποσοστό 5-10% του αλκοόλ.