1. Φράουλα
Η φράουλα αποτελεί το σύμβολο της έλευσης της άνοιξης. Περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι και προσφέρει προστασία απέναντι στα εμφράγματα, στην εξασθένηση της μνήμης και στην καταστροφή του δέρματος από τις ακτίνες UV.
Ακόμα, η μεγάλη περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικές ουσίες θεωρείται ότι αυξάνει τη χοληστερίνη HDL, τη λεγόμενη καλή χοληστερίνη. Μπορείς να την φας μόνη της ή να την βάλεις σε μία σαλάτα με λίγο βαλσάμικο για πιο γκουρμέ επιλογές.
2. Αρακάς
Ένα από τα πιο μικρά λαχανικά της άνοιξης είναι και από τα πιο θρεπτικά. Τα μπιζέλια είναι γεμάτα φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, C, K , οι οποίες είναι σημαντικές για υγιή κόκαλα.
Όταν ρίχνεις λίγα ωμά μπιζέλια σε μία σαλάτα παίρνεις περισσότερη βιταμίνη C ανά κούπα σε σχέση με το να τα φας μαγειρευμένα.