Ο χειμώνας καταφθάνει φέρνοντας μαζί του μαλακές κουβέρτες, τα μάλλινα πουλόβερ, τις γιορτές και φυσικά τα ζεστά ροφήματα. Μυρωδιές κανέλας, κάρδαμου, σοκολάτας και γαρύφαλλου έρχονται κατευθείαν από την κουζίνα κάνοντάς μας να νιώθουμε ευφορία και ζεστασιά.
Με τη μέρα να έχει πλέον μικρότερη διάρκεια, αυτή την εποχή, και τη θερμοκρασία να μειώνεται σταδιακά, είναι λογικό να αισθάνεσαι κόπωση, μία ελαφρά αδυναμία και την ανάγκη για χουχούλιασμα. Ένα "δυνατό" ρόφημα με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά θα σε τονώσει και ταυτόχρονα θα σε ζεστάνει μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά. Φόρεσε το ζεστό σου πουλόβερ και ετοιμάστε παρέα με τις φίλες σου λαχταριστά ροφήματα - αντίδοτα στο κρύο - μαζί με νόστιμα κουλουράκια και κέικ. Και κάπως έτσι τα κρύα απογεύματα του χειμώνα είναι καλοδεχούμενα.
Σοκολάτα με ουίσκι
Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το ουίσκι εκτός από απολαυστικός θα κρατήσει σίγουρα το κρύο μακριά. Απαραίτητη προϋπόθεση : το τζάκι!
Θα χρειαστείς:
1/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζάνι chips σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού chili
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
85 γραμμάρια ουίσκι
καραμέλα και marshmallows ή σαντιγί για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Πρόσθεσε σε μία μικρή κατσαρόλα, το κακάο μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας , το chili και το γάλα. Ζέστανε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και ανακάτεψε ελαφρά ώσπου να διαλυθεί το κακάο και να λιώσουν τα chips σοκολάτας. Τέλος, λίγο πριν βράσει η σοκολάτα αφαίρεσε τη αμέσως από τη φωτιά.
2. Μοίρασε τη σοκολάτα σε δύο κούπες προσθέτοντας το ουίσκι. Γαρνίρισε με καραμέλα και marshmallows ή σαντιγί.
Spicy χαμομήλι με ginger
Το συγκεκριμένο ρόφημα περιέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά τα οποία θα σε γεμίσουν ενέργεια τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα.
Θα χρειαστείς:
2 φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλλα
3 σκελίδες γαρύφαλλο (ολόκληρο)
1 φακελάκι χαμομήλι
1 φακελάκι ginger
1/4 φλιτζάνι ουίσκι
2 κουταλιές της σούπας από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξε τα δύο φλιτζάνια νερό μαζί με την κανέλλα και το γαρύφαλλο ανακατεύοντας τα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όσο το μείγμα βράζει χαμήλωσε τη φωτιά από μέτρια σε χαμηλή και άφησέ το να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
2. Κλείσε τη φωτιά και βγάλε από μέσα την κανέλλα και το γαρύφαλλο προσθέτοντας τα φακελάκια χαμομηλιού και ginger. Άφησέ τα για περίπου 10 λεπτά έχοντας κλειστό το καπάκι μέχρι να στεγνώσουν.
3. Στη συνέχεια βγάλε τα φακελάκια έξω και πρόσθεσε το μέλι μαζί με το ουίσκι και το χυμό λεμονιού. Γύρισε τη φωτιά σε μία μέση θερμοκρασία και ανακάτεψε ώσπου το μέλι να διαλυθεί πλήρως και μέχρι το ρόφημα να έχει τη θερμοκρασία που επιθυμείς.
4. Τέλος, ρίξε το μείγμα σε μία μεγάλη κούπα ή χώρισέ το σε δύο μικρότερες.
Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο www.madamefigaro.gr