5 τροφές που μαγειρεύεις λάθος και τελικά δεν παίρνεις τα θρεπτικά συστατικά τους

Ναι υπάρχει λόγος που δε βάζουμε ζάχαρη στο τσάι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΜΟΡΦΙΑ ΣΑΒΒΑιΔΗ

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μόνο αν τις μαγειρέψεις με συγκεκριμένο τρόπο θα λάβεις τα θρεπτικά συστατικά που έχουν να σου προσφέρουν. Αλλά αυτό το ήξερες. Ωστόσο, ίσως αγνοείς πως για μερικές τροφές ο πλέον καθιερωμένος τρόπος μαγειρέματος ή κατανάλωσης είναι τελικά και ο πιο λάθος.

Το λάθος στο μαγείρεμα των ζυμαρικών που ΟΛΟΙ κάνουμε!

5 τροφές που μαγειρεύεις λάθος:

Ντομάτες: Τις βάζεις ωμές μέσα στη σαλάτα; Λάθος.

Τι να κάνεις; Μαγείρεψε τες! Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Harvard, η θερμότητα και το λάδι θα κάνουν ευκολότερη τη διαδικασία απορρόφησης του λυκοπενίου. Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2011 στην American Journal of Lifestyle Medicine υπέδειξε το λυκοπένιο ως συστατικό που προλαμβάνει το εγκεφαλικό, συγκεκριμένα είδη καρκίνου και ασθένειες που σχετίζονται με την καρδιά.

Μπρόκολο: Μέχρι τώρα το μαγείρευες σε μία κατσαρόλα με νερό. Λάθος.

Από σήμερα θα το μαγειρεύεις στον ατμό, αφού έτσι θα διατηρήσει τη βιταμίνη C, σύμφωνα με τη διαιτολόγο Lisa Young.

Πατάτες: Αφαιρείς τη φλούδα τους; Λάθος.

Σήμερα θα μάθεις για τις μοβ πατάτες. Ναι, υπάρχουν και σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2012 στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι μοβ πατάτες μειώνουν την πίεση του αίματος. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν το μοβ χρώμα σου φαίνεται αλλόκοτο και παραμείνεις πιστή στις λευκές πατάτες, κράτα τη φλούδα γιατί εκεί βρίσκονται όλες οι ίνες.

Βρώμη: Τη φτιάχνεις με νερό αντί για γάλα; Λάθος.

Συνδύασε τη βρώμη με γάλα, αντί για νερό και αντικατάστησε τη ζάχαρη με αμύγδαλα.

Πράσινο Τσάι: Προσθέτεις ζάχαρη σε αυτό; Λάθος.

Ξέχνα τη ζάχαρη! Αντιθέτως, αν θες να γλυκάνεις τη γεύση του προτίμησέ λίγο χυμό πορτοκαλιού. Σύμφωνα με έρευνα στο πανεπιστήμιο Purdue, η βιταμίνη C του χυμού θα διευκολύνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του τσαγιού.

Το μυστικό υλικό για πιο αφράτα pancakes και βάφλες