Πάρ’ το απόφαση και κήρυξε τον πόλεμο στην κυτταρίτιδα! Ο καλύτερος σύμμαχός σου σε αυτή τη μάχη είναι η διατροφή. Αν δεν το πιστεύεις, δοκίμασε να εφαρμόσεις τις παρακάτω διατροφικές αλλαγές με τροφές κατά της κυτταρίτιδας για μόλις δύο εβδομάδες. Η διαφορά που θα δεις θα σε ενθαρρύνει να συνεχίσεις.
5 τροφές που αποδεδειγμένα νικούν την κυτταρίτιδα
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι ο πραγματικός βασιλιάς ανάμεσα στα λαχανικά αναφορικά με τη θρεπτική του αξία. Κάθε “μπουκέτο” περιέχει ένα κοκτέιλ από ευεργετικές για την ομορφιά σου βιταμίνες και μέταλλα και έχει σχετικά λίγες θερμίδες. Ωστόσο, διαθέτει μια ιδιότητα που δεν έχουν άλλες τροφές. Το άλφα λιποϊκό οξύ είναι μία φυσική ουσία που εμποδίζει τη σκλήρυνση του κολλαγόνου, η οποία προκαλεί κυτταρίτιδα. Για να πάρεις την ποσότητα που χρειάζεσαι, συμπερίλαβε τρεις ή τέσσερις μερίδες μπρόκολο στον ατμό την εβδομάδα στα γεύματά σου.
Πορτοκάλι
Τα πορτοκάλια δεν έχουν απλά υπέροχη γεύση –είναι εξαιρετικά ωφέλιμα και για το σώμα σου. Καθώς είναι γεμάτα με βιταμίνη C, τα πορτοκάλια περιέχουν βιοφλαβονοειδή, τα οποία βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και διορθώνουν τις κυτταρικές ανισορροπίες που μπορεί να οδηγήσουν σε κυτταρίτιδα.
Σπαράγγια
Πολλές celebrities ακολουθούν διατροφή με βάση τα σπαράγγια πριν από κάποια εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί. Με πλούσιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τα σπαράγγια διώχνουν την κατακράτηση υγρών και έχουν ελάχιστες θερμίδες. Μέσω την υγρών, απομακρύνονται οι βλαβερές τοξίνες που μπορεί να οδηγήσουν σε κυτταρίτιδα, καθώς διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος.
Σολομός
Ο σολομός θεωρείται ιδανική τροφή για δίαιτα, αποτοξίνωση και καταπολέμηση των φλεγμονών στον οργανισμό. Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που διασπούν τα λιποκύτταρα στα σημεία με την κυτταρίτιδα. Επιπλέον, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα στο σολομό –και άλλα λιπαρά ψάρια όπως η σαρδέλα και το σκουμπρί– μειώνουν την όρεξη και δυναμώνουν τους ιστούς και τις ίνες του δέρματος. Έτσι, περιορίζεται η συσσώρευση των τοξινών μέσα στις φλέβες και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.
Ελαιόλαδο
Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε όλες οι γυναίκες είναι ότι φοβόμαστε τα λιπαρά. Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα λιπαρά που πρέπει να αγαπάμε και είμαστε τυχερές που στη χώρα μας έχουμε εξαιρετικής ποιότητας λάδι. Το ελαιόλαδο συμβάλλει στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς και, όταν ο θυρεοειδής λειτουργεί σωστά, δουλεύει καλά και ο μεταβολισμός, καίγεται λίπος και ενεργοποιούνται τα κύτταρα που επιδιορθώνουν τις φθορές στο δέρμα. Το δέρμα και ο συνδετικός ιστός από κάτω του γίνονται πιο δυνατά και μειώνεται η κυτταρίτιδα.
Διάβασε επίσης: 5 ροφήματα που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα
Πηγή: Περιοδικό Mirror