Η εβδομάδα φεύγει, οι ρυθμοί χαλαρώνουν κι εσύ ψάχνεις να βρεις την καλύτερη επιλογή για να απολαύσεις το Σαββατοκύριακό σου.
Το Missbloom.gr κάνει την… δύσκολη δουλειά για εσένα και σου προσφέρει στο πιάτο τα events που δεν πρέπει να χάσεις στην Αθήνα.
Δες παρακάτω τις πέντε καλύτερες επιλογές
Μια μουσική παράσταση με ατμόσφαιρα Μεσοπολέμου στο Half Note (03-04/02)
Με βασικό άξονα τα ελαφρά τραγούδια και την ατμόσφαιρα του Μεσοπολέμου, αλλά και όχι μόνο, ο Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι) και η Εύη Μάζη (φλάουτο, πιάνο, τραγούδι) με τους Κώστα Βόμβολο (ακορντεόν, πιάνο), τον Μιχάλη Σιγανίδη (κοντραμπάσο) και τον συνεργάτη τους Γιάννη Βρυζάκη, αλλά και την 10μελή χορωδία «Chorus Vivendi» που ο τελευταίος διευθύνει, αναζητούν μαζί μας το .. ΡΕΤΡΟ!
Σημείο εκκίνησής τους γνωστά αλλά και άγνωστα αστικά και λαϊκά τραγούδια της περιόδου του Μεσοπολέμου, όμως το πρόγραμμα ανοίγεται συνειρμικά σε διάφορα μουσικά ιδιώματα και είδη, κατά την προσφιλή συνήθεια των συντελεστών, από τις χαρακτηριστικές παραστάσεις τους με τους Χειμερινούς Κολυμβητές. Με την γνωστή τους αμεσότητα, το χιούμορ του Αργύρη και τις σύντομες πικάντικες ιστορίες, οι ξεχωριστοί συντελεστές μας δίνουν μία εντελώς διαφορετική θεώρηση και οπτική στα λαϊκά και ελαφρά τραγούδια της περιπετειώδους εκείνης -για την Ελλάδα και τον κόσμο- περιόδου. Ο τίτλος της εκδήλωσης «..θέλω να πάρω τα βουνά και τους κρημνώδεις βράχους» προέρχεται απ’ το ομώνυμο τραγούδι του Θόδωρου Θεοδωρίδη σε στίχους του Αντρίκου Βέττα, Καβαλιώτη σατυρικού ποιητή των αρχών του προηγούμενου αιώνα, που ερμήνευσε ο Αργύρης Μπακιρτζής. Το πρόγραμμα στις παραστάσεις τους στο Half Note παρουσιάζεται στην πλήρη μορφή και χρονική διάρκειά του, καθώς είχε ετοιμαστεί για την Λυρική σκηνή το περασμένο καλοκαίρι, αλλά λόγω χρονικού περιορισμού της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε τελικά, μόνο ένα μέρος του εκεί. Για τέσσερις λοιπόν συναρπαστικές παραστάσεις σε ολοκληρωμένη πλέον μορφή, από την Παρασκευή 2 έως και τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, ο μοναδικός Αργύρης Μπακιρτζής κι οι εξαιρετικοί συντελεστές μας παίρνουν μαζί τους ..στα βουνά (!) αναζητώντας το Ρετρό με τραγούδια Μεσοπολέμου, στην ζεστασιά της σκηνής του Half Note.
Αργύρης Μπακιρτζής – τραγούδι
Εύη Μάζη – φλάουτο, πιάνο, φωνή
Κώστας Βόμβολος – ακορντεόν, πιάνο
Μιχάλης Σιγανίδης – κοντραμπάσο
Γιάννης Βρυζάκης – διεύθυνση χορωδίας
Συμμετέχει η χορωδία «Chorus Vivendi»
3 χρόνια Steam Athens με ένα εκρηκτικό πάρτυ! (03/02)
300+ Έλληνες και ξένοι djs ονόματα θρύλοι της ηλεκτρονικής σκηνής κορυφαίοι underground καλλιτέχνες
Το Steam Athens εδώ και τρία χρόνια βάζει φωτιά στο dancefloor και μας υπόσχεται ένα μαραθώνιο party που θα νοιώθετε την ένταση σε κάθε εκατοστό του κορμιού σας!
Θα ευχηθούν από τα decks οι:
D vibe
Fo
Hudd
Kronos
Manolaco
Mikee
Olga
Soulfellaz
St.m
Tech1ne
See you on the dancefloor!
A Book of Small Things: Performance στο Μουσείο Μπενάκη (03/02)
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει τη συλλογή βιβλίων με τον τίτλο «A Book of Small Things», η οποία ζωντανεύει μέσα από μία performance το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στο Μουσείο Μπενάκη.
Η ιδέα-παραγωγή-καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του εικαστικού Παναγιώτη Μιχαήλ και ο συντονισμός-επιμέλεια της εκδήλωσης στο Μουσείο Μπενάκη είναι της Δάφνης Νικήτα.
Ο Παναγιώτης Μιχαήλ συνεργάστηκε με τους Christopher Rey Perez, Erden Kosova, Flavia Malusardi, Ιορδάνη Παπαδόπουλο, Isabel Carvalho, Liv Strand, Μαρία Πετρίδη, Pascalle Burton και Peter Eramian.
Γράφει ο Παναγιώτης Μιχαήλ: «Η επιθυμία μου να δουλέψω με συγγραφείς και εικαστικούς από διαφορετικά υπόβαθρα ήταν η αρχή της ιδέας του A Book of Small Things. Προσέγγισα την έκδοση αυτή από τη δική μου αισθητική οπτική γωνία παίρνοντας τον ρόλο του εκδότη για πρώτη φορά. Για μένα ήταν σημαντικό τα βιβλία αυτά να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα (βιβλία τσέπης) και να χρησιμοποιούνται σαν σημειωματάρια ή sketchbooks μέσα στα οποία ο αναγνώστης, αν το επιθυμεί, να μπορεί να γράψει το δικό του κείμενο, να πάρει σημειώσεις ή να κάνει σκίτσα. Προσκάλεσα εννέα συγγραφείς και εικαστικούς να συμμετάσχουν με κείμενα, αποσπάσματα κειμένων, σημειώσεις, σκέψεις ή σχολιασμούς που έχουν παρουσιάσει κάπου αλλού ή έγραψαν για πρώτη φορά, που τα θεωρούν ανολοκλήρωτα, τα παραμέλησαν ή ήταν μέρος μιας διάλεξής τους. Η κάθε συμμετοχή παρουσιάζεται σε ξεχωριστό βιβλίο το οποίο δένεται με αυτά των υπολοίπων.
Για την παρουσίαση του A Book of Small Things καλούνται περφόρμερς να περπατήσουν μέσα σε ένα μουσείο/κέντρο τέχνης διαβάζοντας αποσπάσματα από τα κείμενα στους επισκέπτες, στους φύλακες, στα εκθέματα ή στον ίδιο τον χώρο.»
Ο «Ιδομενέας» του Μότσαρτ στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής (04/02)
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι νέοι της όπερας» απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους διαδρομής. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο διακεκριμένος τενόρος Βαγγέλης Χατζησίμος.
Η όπερα Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης του Β. Α. Μότσαρτ ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σε μεταγραφή για έξι έγχορδα και τσέμπαλο και επιλέχτηκε για δύο λόγους: πρώτον, ουσιαστικά ολοκληρώνει την εποχή της «σοβαρής όπερας» (opera seria), όπως αναπτύχθηκε στην Ευρώπη από το 1720 έως το 1800, και, δεύτερον, το μουσικό υλικό θέτει προκλήσεις χωρίς να βάζει ανυπέρβλητα τεχνικά εμπόδια για τους νέους καλλιτέχνες.
Λίγα λόγια για το έργο
Το 1781, σε ηλικία μόλις 25 ετών, ο νεαρός Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ [Wolfgang Amadeus Mozart, 1756-1791] παρουσιάζει με μεγάλη επιτυχία στο Μόναχο την τρίπρακτη όπερα με τίτλο Ιδομενέας, βασιλιάς της Κρήτης. Το έργο βασίζεται στον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο και στο πεντάπρακτο δράμα του Αντουάν Ντανσέ (Antoine Danchet), το οποίο επεξεργάστηκε ο λιμπρετίστας κληρικός Τζαμπαττίστα Βαρέσκο (Giambattista Varesco).
Ο βασιλιάς της Κρήτης Ιδομενέας, μετά την πολιορκία της Τροίας, επιστρέφει στην πατρίδα του. Προκειμένου να σώσει το βασίλειό του καλείται να θυσιάσει τον γιο του, τον Ιδαμάνθη. Αλλά κι ο Ιδαμάνθης βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στον έρωτα δύο γυναικών: της αιχμάλωτης Τρωάδας Ίλιας και της Ηλέκτρας. Το δράμα κορυφώνεται με την πρόθεση της Ίλιας και του βασιλιά Ιδομενέα να θυσιαστούν.
St Paul’s Sessions 2: Ο Peter Broderick στην Αγγλικανική Έκκλησία (04/02)
Γνωστός από την συμμετοχή του στους περίφημους Efterklang, ο Peter Broderick είναι ήδη στα 30 του χρόνια ένας πολυγραφότατος και ολοκληρωμένος μουσικός, έχοντας εδώ και μια δεκαετία ηχογραφήσει μια πλειάδα προσωπικών studio albums, ενώ ακόμα περισσότερες είναι οι συμμετοχές του σε ηχογραφήσεις ως session μουσικός.
Στα μέσα του 2016 κυκλοφόρησε το «Partners», ένα σπουδαίο σόλο πιάνο άλμπουμ, φόρο τιμής στον μεγάλο John Cage, ενώ την ίδια χρονιά ηχογραφεί ένα πολύ ιδιαίτερο EP με τίτλο «Grunewald» στην Grunewald Church του Βερολίνου, που αμφότερα κυκλοφόρησαν στη δραστήρια Erased Tapes Records. Τον περασμένο Απρίλιο κυκλοφόρησε ένα duo άλμπουμ με τίτλο «Find the ways» παρέα με τον David Allred στο κοντραμπάσο, ενώ τελευταία του κυκλοφορία είναι το ¨All together again¨ πάντα στην Erased Tapes Records, όπου περιέχει κομμάτια που του έχουν ανατεθεί για διάφορά πρότζεκτ (θέατρο, φιλμ, χορός) στην 10ετή του δισκογραφική πορεία.
Στον πολύ ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής που δημιουργεί μια μοναδική επαφή μεταξύ ερμηνευτών και κοινού, o Peter Broderick έρχεται από τις ακτές του Όρεγκον για να συναντήσει το Αθηναϊκό κοινό, σε μια σπάνια μουσική εμπειρία.