Η ειλικρίνεια ανέκαθεν αποτελούσε το κλειδί για κάθε υγιή σχέση, όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες η σιωπή είναι η καλύτερη απάντηση-ειδικά όταν πρόκειται για τη περίπλοκη δυναμική της σχέσης σου με την κολλητή σου. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε το κακοήθες ψέμα, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που θα ήταν καλύτερο να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό. Διάβασε παρακάτω για να δεις τι πρέπει να αποφύγεις να πεις.
10 βήματα για να κατακτήσεις τη συναισθηματική πληρότητα
5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις στην κολλητή σου
"Δε συμπαθώ το αγόρι σου"
Λέγοντας τη φράση αυτή, κινδυνέυεις να χάσεις τη θέση σου ως το άτομο στο οποίο η φίλη σου εμπιστεύεται τις σκέψεις, τις εξομολογήσεις και τα μυστικά σχετικά με την ερωτική της ζωή. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις που έχεις βάσιμα δεδομένα κακής συμπεριφοράς (απιστία, ψέματα κλπ), δεν έχει σημασία η άποψη σου για τον άνθρωπο με τον οποίο είναι ερωτευμένη. Σίγουρα το να την βλέπεις με κάποιον για τον οποίο δεν έχεις την καλύτερη άποψη δεν είναι ευχάριστο, αλλά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό μέχρι να ανακαλύψει η ίδια ότι οι υποψίες σου είναι αληθινές (αν είναι).
"Πρέπει να επικεντρωθείς στον εαυτό σου"
Πρόκειται για μία φράση που συνήθως λέμε στη φίλη μας μετά από έναν δύσκολο χωρισμό ή όταν τη βλέπουμε να στεναχωριέται επειδή δε μπορεί να βρει κάποιον αξιόλογο. Και παρ'όλο που φαινομενικά ακούγεται καλοπροαίρετη, μπορεί να δώσει την εντύπωση ότι πιστεύεις πως κάτι κάνει λάθος στη ζωή της και ότι αποτυγχάνει σε αυτό το κομμάτι. Είναι άλλο να προσπαθείς να πείσεις τη φίλη σου ότι είναι καλύτερο να σε συνοδέψει στο μάθημα yoga από το να βγει ακόμα ένα ραντεβού με κάποιον που γνώρισε στα social media, και άλλο το να την κάνεις να νιώσει πως τη βλέπεις σαν έναν άνθρωπο που δε ξέρει να διαχειρίζεται τη ζωή της και κάνει κακό στον εαυτό της.
"Φαίνεσαι πολύ αδύνατη"
Εν έτει 2016, το συγκεκριμένο σχόλιο δεν είναι πάντοτε θετικό. Σε έναν κόσμο που έχουμε μάθει να είμαστε αρνητικοί προς την εικόνα μας και να θέλουμε να αλλάξουμε την εμφάνιση μας, η αναμενόμενη απάντηση σε αυτή τη φράση είναι συνήθως "σε αντίθεση με το πώς ήμουν πριν;". Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σχόλια και κοπλιμέντα που μπορείς να κάνεις στη φίλη σου - δοκίμασε κάτι λιγότερο γενικό και επιφανειακό, κάτι πιο προσωπικό και συγκεκριμένο στα θετικά στοιχεία της.
"Τα έκανες χάλια"
Καταρχάς, ας παραδεχτούμε ότι όλοι μας κάνουμε λάθη και στις περισσότερες περιπτώσεις το γνωρίζουμε. Κράτησε την άποψη σου για τον εαυτό σου και δείξε της ότι είσαι πρόθυμη να την ακούσεις και να είσαι δίπλα της. Αν όντως πιστεύεις ότι κάπου έκανε λάθος παραδέξου το, αλλά μη γίνεις επικριτική.
"Πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλειά"
Σε ό,τι αφορά τον τρόπο που οι άλλοι τα βγάζουν πέρα οικονομικά στη ζωή τους, είναι καλύτερο να μην ανακατευόμαστε. Αν η φίλη σου βρίσκεται σε ένα επαγγελματικό αδιέξοδο, έχει "κολλήσει" σε μία δουλειά που δεν την ευχαριστεί ή παλεύει να κερδίσει μία προαγωγή που πιθανότατα δε θα έρθει ποτέ, χρειάζεται απλά τη στήριξη σου. Αντί να της προτείνεις να παραιτηθεί, δώσε της συμβουλές για το πώς να διαχειριστεί την κατάσταση ή σκέψου μαζί της εναλλακτικές λύσεις για να την κάνεις να νιώσει πως παίρνει τη βοήθεια που μπορείς να της παρέχεις.
«Δεν πιστεύω στον εαυτό μου» Οι 10 τοξικές σκέψεις που σε εμποδίζουν να είσαι ευτυχισμένη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr