Τα πασχαλινά φαγητά σχετίζονται με την παράδοσή μας και μερικές από τις τροφές που σερβίρονται την ημέρα του Πάσχα μπορεί να σε κάνουν να νιώσεις ότι ξεχνάς τον υγιεινό τρόπο διατροφής που είχες.
Σου προσφέρουμε, λοιπόν, 5 λόγους για τους οποίους κάποιες τροφές των ημερών είναι και ωφέλιμες για την υγεία σου, ώστε να τις απολαμβάνεις χωρίς ενοχές:
1) Αυγά
Τα αυγά έχουν κακή φήμη χωρίς λόγο. Ναι μεν ο κρόκος τους περιέχει χοληστερίνη, αλλά υπάρχουν δεκάδες έρευνες που επιβεβαιώνουν ότι τα κορεσμένα λιπαρά είναι αυτά που κάνουν πραγματικό κακό στην καρδιά και όχι η χοληστερίνη- τα αυγά περιέχουν χαμηλές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών.
Εκτός από την υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, στον κρόκο υπάρχει και η βιταμίνη D και η χολίνη. Η επαρκής ποσότητα χολίνης είναι συνδεδεμένη με την υγεία του εγκεφάλου, τον έλεγχο των μυών, τη μνήμη, τη μείωση της φλεγμονής – που οδηγεί σε γήρανση- και την υγεία της καρδιάς.
2) Πατάτες
Αν και θεωρείται πως το μόνο που κάνουν είναι να σε παχαίνουν προσθέτοντας πολλές θερμίδες, οι πατάτες είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές που υπάρχουν στον κόσμο.
Εκτός από το γεγονός ότι σου προσφέρουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και B, όταν μαγειρευτούν και παγώσουν, είναι γεμάτες με το ανθεκτικό άμυλο, ένα μοναδικό είδος υδατανθράκων που είναι ήδη αποδειχθεί ότι αυξάνει φυσικά τον τρόπο καύσης λίπους του σώματός σου.
Όπως συμβαίνει και με τις φυτικές ίνες, δεν μπορείς να χωνέψεις ή να απορροφήσεις το άμυλο και έτσι, όταν φτάνει στο παχύ έντερο, ζυμώνεται και πυροδοτεί την καύση λίπους αντί υδατανθράκων...
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr