Από τον Μάνο Δημητρούλη, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, συγγραφέα του βιβλίου συνταγών Diet Stories (www.dietstories.gr).
Μπορεί να μην το έχεις συνηθίσει, όμως μπορείς να καταναλώσεις τα καλοκαιρινά φρούτα και μέσα σε κρύες σαλάτες για δίαιτα. Παρακάτω θα βρεις τέσσερις δροσιστικές και νόστιμες συνταγές για να δοκιμάσεις όσο ακόμα τα φρούτα του καλοκαιριού είναι διαθέσιμα.
4 κρύες σαλάτες για δίαιτα με καλοκαιρινά φρούτα από τον Μάνο Δημητρούλη
Σαλάτα με φράουλες και αβοκάντο
Μερίδες Συνταγής: 2
Υλικά
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 6 φράουλες κομένες σε λεπτές φέτες
- 25 γρ. κατίκι
- 15 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. αβοκάντο
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μπαλσάμικο
- 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τις φράουλες, τα αμύγδαλα και το κατίκι.
- Σε ένα μικρό μπολ ζεσταίνουμε το μέλι και τη μουστάρδα, μέχρι να υγροποιηθούν, προσθέτουμε το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα μελιού.
Σαλάτα με κους κους και κεράσια
Yλικά για 4 μερίδες:
- 1 κούπα κους κους
- 2 κούπες ζωμό λαχανικών
- 12 κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 70 γρ. χαλούμι
- 20 γρ. καρύδια
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο δυόσμο
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι με 1½ κούπα ζωμό λαχανικών που βράζει ρίχνουμε το κους κους, απομακρύνουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό. Κόβουμε το χαλούμι σε τετραγωνάκια και ψήνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε σπασμένα τα καρύδια με το μέλι και καραμελώνουμε για 2-3 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και χωρίζουμε σε 2 μερίδες.