Θέλεις να απολαύσεις απόψε το γεύμα σου στο μπαλκόνι σου, περνώντας μία ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά στο σπίτι σου; Παρακάτω, θα βρεις 4 διαφορετικές συνταγές, που είναι ελαφριές και περιέχουν μία εξωτική νότα, έχοντας όλες ένα κοινό συστατικό: τον ανανά, ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα που είναι στενά συνδεδεμένο με το καλοκαίρι.
1.Πίτσα με ζαμπόν και ανανά
Υλικά:
-4 μικρές βάσεις για πίτσα ολικής αλέσεως
-1/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας για πίτσα
-1 φλιτζάνι χοντροκομμένη τριμμένη μοτσαρέλα
-200g ζαμπόν σε κομματάκια
-50g τσένταρ τριμμένο
-1 κόκκινη τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη
-1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
-1 φλιτζάνι κύβους ανανά Del Monte σε φυσικό χυμό
Εκτέλεση:
-Προθέρμανε το φούρνο στους 230 ° C. Τοποθετήστε τις βάσεις της πίτσας σε ένα ταψί και κάλυψε με τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά και το ζαμπόν.
-Ψήσε για περίπου δέκα λεπτά, ενώ παράλληλα σε ένα μπολ ανακάτεψε τον ανανά, τις πιπεριές τσίλι και τον κόλιανδρο.
- Βγάλε από το φούρνο τις πίτσες και ολοκλήρωσε το πιάτο περιχύνοντας τη σάλτσα με τον ανανά.
2.Σαλάτα με γλυκοπατάτα και ανανά
Υλικά:
-3 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες
-Ελαιόλαδο
-3 κουταλιές καλαμπόκι
-1 κόκκινη πιπεριά τσίλι σε λεπτές φέτες
-1/3 φλιτζανιού φύλλα κόλιανδρου
-1/3 φλιτζανιού φύλλα μέντας
-2 κουταλάκια του γλυκού λάδι αβοκάντο
-ξύσμα φρέσκιας καρύδας για γαρνίρισμα
-φέτες ανανά Del Monte σε ελαφρύ σιρόπι
Εκτέλεση:
-Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C. Σε ένα ταψί τοποθέτησε μία αντικολλητική λαδόκολλα και τις φέτες της γλυκοπατάτας. Ρίξε λίγο ελαιόλαδο και ψήσε για 35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-Παράλληλα, βράσε το καλαμπόκι για πέντε περίπου λεπτά.
-Όταν τα παραπάνω υλικά κρυώσουν ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ.
3.Φιλέτο χοιρινό με πάπρικα και σαλάτα ανανά
Υλικά:
-4 μπριζόλες φιλέτο χοιρινό
-1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη
-3 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα
Για τη σαλάτα:
-1 αγγούρι σε φέτες
-1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
-1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
-2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1/2 ανανά σε κύβους Del Monte σε φυσικό χυμό
Εκτέλεση:
-Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήσε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά του χοιρινού φιλέτου, αφού τα αλείψεις με την πάπρικα και τη σκόνη μουστάρδας.
-Για τη σαλάτα, ανακάτεψε τον ανανά, το αγγούρι, το τσίλι, τον μαϊντανό, το χυμό λάιμ και το σκόρδο σε ένα μπολ.
-Σέρβιρέ τα σε ένα πιάτο
4.Γιαούρτι με ανανά και παπάγια
Υλικά:
-650g ώριμη παπάγια σε κύβους
-100ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξίσμα λάιμ
-60ml φρέσκο χυμό λάιμ
-2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
-1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
-φύλλα μέντας
-600g ανανά Del Monte σε φυσικό χυμό
Εκτέλεση:
-Ανακάτεψε το χυμό πορτοκαλιού, τη φλούδα λάιμ, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησε το μείγμα να βράσει για 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
-Σε ένα μπολ, πρόσθεσε το γιαούρτι και τα φρούτα και ολοκλήρωσε με το σιρόπι αφού κρυώσει.