Το Πάσχα είναι κοντά και ένα από τα θέματα των ημερών είναι τα πασχαλινά αυγά και συγκεκριμένα πώς θα καταφέρουμε να μην τα σπάσουμε.
Μιλφέιγ, κορμός πραλίνας και Fondue Σοκολάτας | Τα επιδόρπια του πασχαλινού τραπεζιού
Σύμφωνα με την παράδοση, τα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Χριστός πρόσφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα του και το αίμα του. Η χριστιανική παράδοση θέλει τα αυγά, σύμβολο της γονιμότητας και της έναρξης ενός νέου κύκλου ζωής, να βάφονται κόκκινα, γιατί συμβολίζουν το Αίμα του Χριστού.
Πασχαλινό τσουρέκι, κουλουράκια, τσιζκέικ | 3 συνταγές για πασχαλινά γλυκά
Αυτά είναι tips για να μην σπάσουν τα πασχαλινά αυγά
#Τα αυγά στην θερμοκρασία δωματίου
Πριν αρχίσει το βράσιμο, άφησε τα αυγά έξω από το ψυγείο, μιας και η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί τα σπασίματα. Καλό θα ήταν να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου από το προηγούμενο βράδυ.
#Βράσιμο σε χαμηλή φωτιά
Στην συνέχεια θέλει προσοχή κατά το βράσιμο. Βάλε την κατσαρόλα με το χρώμα σε χαμηλή φωτιά και άσε τα αυγά να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.
#Λίγα λίγα τη φορά
Κατά την διάρκεια του βρασμού, προσπάθησε να βάζεις λίγα αυγά κάθε φορά, προκειμένου να μην τσουγκριστούν και έχεις κάποια απώλεια.