Οι συνταγές αφορούν ένα δείπνο για δύο άτομα που μπορείς σχετικά εύκολα να μαγειρέψεις για το αγαπημένο σου πρόσωπο.
Κάποιες συνταγές λόγω πληθώρας υλικών δίνονται για 4 άτομα - μην πανικοβάλλεσαι, σερβίρεις 2 και τα υπόλοιπα τα βάζεις σε ταπεράκι για την επόμενη μέρα στη δουλειά.
Λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά
Υλικά
> 1 πακέτο λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς
> 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
> 8 ντοματάκια κλαμπ
> 4 μεγάλες γαρίδες
> 12 χτένια ή κυδώνια (όστρακα, μην πας στο μανάβη...)
> 2 καλαμάρια, τα πλοκάμια τους (μικρά ή μεσαία)
> 4 κ.σ. βούτυρο αχινού (δες παρακάτω)
> ελαιόλαδο
> αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το βούτυρο αχινού
> 50 γρ. αβγά αχινού (1 βαζάκι, μόνο τα αβγά, όχι τα υγρά)
> 2 πακέτα ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
> 1 κ.σ μαραθόσπορος τριμμένος
> 2 κ.γ. αλάτι