3 συμβουλές για τη γαλοπούλα της Πρωτοχρονιάς (και η τέλεια συνταγή για γαλοπούλα με πορτοκάλι από τον chef)!

Εάν θέλεις να πάρεις τα συγχαρητήρια για το κυρίως γεύμα στο γιορτινό τραπέζι, ακολούθησε τις συμβουλές του Αντώνη Μελλά, executive chef.

Μυστικό Νούμερο 1.

Βάλε περισσότερη γέμιση από την πλευρά του λαιμού (αφού χαλαρώσεις την πέτσα και γεμίσεις προσεκτικά) προσέχοντας μην παραγεμίσεις την κοιλιά. Πρόσθεσε ποικιλία από λαχανικά για γεύση, άρωμα και λιγότερες θερμίδες.

Μυστικό Νούμερο 2.

Στην κοιλιά της γαλοπούλας βάλε λεμόνι ή πορτοκάλι κομμένο στη μέση, 1 κρεμμύδι και 1 καρότο σε κομματάκια, λίγα κοτσανάκια μαϊντανού ή σέλινου, φρέσκα ή ξερά μυρωδικά της αρεσκείας σου.

Μυστικό Νούμερο 3.

Για να μη στεγνώσει το κρέας του στήθους καθώς ψήνεται, σκέπασε τη γαλοπούλα χαλαρά με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρείς τα τελευταία 30 λεπτά για να ροδοκοκκινίσει η πέτσα. Πρόσεξε μόνο να μην είναι πολύ σφιχτά σκεπασμένη, για να μπορέσουν να εξατμίζονται οι υδρατμοί και έτσι να μη γίνει βραστή.

Extra tip: πώς μετράς μέλι και γλυκόζη;

Αν θέλεις να μετρήσεις μέλι, άλειψε με ηλιέλαιο ένα φλιτζάνι και γέμισέ το με μέλι. Έτσι, δε θα κολλήσει στα τοιχώματα.

Αν πρόκειται για γλυκόζη, βρέξε με νερό ένα κουτάλι καθώς και το φλιτζάνι ή το σκεύος με τα οποία θα τη μετρήσεις...

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr