3 φυσικά συστατικά που φαίνεται να ευνοούν το κάψιμο λίπους

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή φυσικά συστατικά των λιποδιαλυτικών σκευασμάτων που θα σε βοηθήσουν να χάσεις πόντους στο σώμα!

ΓΡΑΦΕΙ: NAFSIKA MAVROMOUSTAKOU

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή φυσικά συστατικά των λιποδιαλυτικών σκευασμάτων που σε βοηθούν να χάσεις πόντους στο σώμα και να κερδίσεις σε εμφάνιση.

3 ιδανικά πρωινά για αποτοξίνωση τον χειμώνα

3 μυστικά φυσικά συστατικά για κάψιμο λίπους:

1. Εξωτικά φρούτα για απώλεια του λίπους

Ο χυμός της εξωτικής παπάγιας και του ανανά έχουν ισχυρή λιποδιαλυτική δράση στον οργανισμό, καθώς τα ένζυμα που περιέχουν διασπούν ταχύτατα τις πρωτεΐνες και βοηθούν στη γρηγορότερη πέψη των λιπαρών τροφών. Κυκλοφορούν και σε μασώμενα δισκία ή κάψουλες που περιέχουν ένζυμα από παπάγια (παπαΐνη) και ανανά (βρωμελίνη)!

2. Κάψε το λίπος με τη βιταμίνη Β12

Η βιταμίνη Β12 (κομπαλαμίνη) υπάρχει σε πολλές μορφές, ενώ έχει αποδειχτεί ότι είναι απαραίτητη για το μεταβολισμό πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λίπους. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα, βοηθά στη διαδικασία καύσης του λίπους και ηρεμεί το κεντρικό νευρικό σύστημα. Όμως, συμπληρώματα Β12 μπορεί να πάρει κάποιος μόνο εφόσον συμβουλευτεί το γιατρό του. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η Β12 υπερέχει σε σύγκριση με βασικά αντιοξειδωτικά και είναι απαραίτητη σε χορτοφάγους. Τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12 είναι το γάλα, το συκώτι και τα μύδια.

Διατροφή με καλά λιπαρά | Το 7ήμερο πλάνο για απώλεια βάρους υγιεινά από τη διαιτολόγο

3. Βιταμίνη Ε για αδύνατο και υγιές σώμα

Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει εύκολα στις λιπώδεις κυτταρικές μεμβράνες του σώματός μας, προστατεύοντας παράλληλα τα τοιχώματα από τις ελεύθερες ρίζες. Εμποδίζει τη δημιουργία μεταλλάξεων στα κύτταρα, ενώ προσφέρει αξιοσημείωτη αντιγηραντική θωράκιση. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι η πρόσληψη βιταμίνης Ε ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, χαμηλώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και προστατεύει από την αρτηριοσκλήρυνση. Τα φυτικά έλαια, οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, το φύτρο του σιταριού και τα λαχανικά με πράσινα φύλλα είναι οι καλύτερες τροφές-πηγές βιταμίνης Ε.