Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού ή βατόμουρα, τιραμισού. Πάρε ιδέες για να φτιάξεις τα πιο εντυπωσιακά επιδόρπια.
#1. Cheesecake με πραλίνα φουντουκιού
Υλικά
- 400 γρ μασκαρπόνε
- 200 γρ. νουτέλα
- 10 μπισκότα oreo
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη νουτέλα με το μασκαρπόνε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια και τα μοιράζουμε στα βάζα.
- Στη συνέχεια μοιράζουμε την κρέμα σε κάθε βάζο. Προαιρετικά διακοσμούμε με φουντούκια.
Για περισσότερες συνταγές, ιδέες και έμπνευση κάνε κλικ στο Facebook.com/Cool Artisan
#2. Tiramisu
Υλικά
- 1 ½ φλιτζάνι / 360 ml πολύ δυνατός καφές, ζεστός , ή 6 διπλά εσπρέσο
- 4 κ.σ. μαύρο ρούμι
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 120 ml κόκκινο κρασί
- 500 γρ. μασκαρπόνε
- 24 μπισκότα σαβαγιάρ
- σκόνη κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακάτεψε με τον καφέ με το ρούμι και 50 γραμμάρια ζάχαρης. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Χώρισε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο καθαρό μπολ, χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Πρόσθεσε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρασί και τους κρόκους . Χτύπησε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και στη συνέχεια, πρόσθεσε το μασκαρπόνε και ανακάτεψε απαλά. Πρόσθεσε τα χτυπημένα ασπράδια των αυγών στο μείγμα .
- Τοποθέτησε 2 μπισκότα σαβαγιάρ σε κάθε ποτήρι, βύθισε το καθένα στο μείγμα καφέ, αφήνοντάς το να απορροφήσει αρκετό υγρό αλλά να μην σπάσει. Τοποθέτησε το μισό σαβαγιάρ στο κάτω μέρος του ποτηριού.
- Τοποθέτησε με το κουτάλι από πάνω μια κουταλιά της σούπας κρέμα μασκαρπόνε και στη συνέχεια, πρόσθεσε το άλλο μισό σαβαγιάρ και να πρόσθεσε άλλη μια κουταλιά της σούπας κρέμα μασκαρπόνε.
- Πασπάλισε με λίγη σκόνη κακάο και τοποθέτησε ακόμα ένα σαβαγιάρ σπασμένο στη μέση. Κάλυψε και πάλι με κρέμα μασκαρπόνε. Επανέλαβε και για τα 12 ποτήρια.
- Κάλυψέ τα και τοποθέτησε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
- Πασπάλισε με σκόνη κακάο πριν το σερβίρισμα.
Δες περισσότερα στο tlt-thelittlethings.com
#3. Blueberry Cheesecake
Υλικά:
- 150 γρ βατόμουρα
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 6-8 μπισκότα digestive (ανάλογα με το πόσο μεγάλη βάση του μπισκότου σας αρέσει)
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 250 γρ μπανιέρα του μασκαρπόνε
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα.
Εκτέλεση:
- Μαγείρεψε τα βατόμουρα με τη ζάχαρη άχνη για περίπου πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι άφησε το να κρυώσει.
- Σε έναν μπλέντερ, χτύπησε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
- Τοποθέτησε στο κάτω μέρος των ποτηριών το μείγμα μπισκότου και άφησέ το να κρυώσει για δέκα λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ.
- Για το στήσιμο του ποτηριού τοποθέτησε εναλλάξ τα στρώματα μπισκότου, τυριού και σέρβιρε αμέσως ή διατήρησε στο ψυγείο.