Τα cocktails μπορούν να είναι υγιεινά και δεν έρχονται απαραίτητα φορτωμένα με υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης. Αυτή η πληροφορία βέβαια δεν δίνει "συγχωροχάρτι" στα happy hours ούτε σε προτρέπει να πίνεις ασταμάτητα δίπλα στην πισίνα.
Η σωστή επιλογή συστατικών – το καθαρό αλκόολ, και το κρασί και η σαμπάνια που περιέχουν αντιοξειδωτικά, καθώς επίσης και η κατανάλωση με μέτρο σού επιτρέπουν να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου κοκτέιλ ακόμα κι αν προσέχεις τη διατροφή σου. Συνδυάζοντας το αλκοόλ με φρέσκα φρούτα, όπως μούρα ή φράουλες, μέντα και αρκετό πάγο, καταφέρνεις να έχεις ένα λαχταριστό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολικές θερμίδες.
Παγωμένο frosé
Ένα "υγιεινό" κοκτέιλ που χρειάζεται όμως λίγη παραπάνω προετοιμασία. Αξίζει τον κόπο!
Μερίδες: 2
Υλικά:
1 μπουκάλι ροζέ κρασί
½ φλιτζάνι νερό
4 κατεψυγμένες φράουλες
Χυμός από 1 λεμόνι
Οδηγίες:
Ρίχνεις το ροζέ σε δύο παγοθήκες και αφήνεις να παγώσει για τουλάχιστον 6 ώρες ή για μια νύχτα.
Ρίχνεις στο μπλέντερ το νερό, τις κατεψυγμένες φράουλες και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτεις τους κατεψυγμένους κύβους του ροζέ κρασιού και 1 φλιτζάνι κανονικό πάγο, και στη συνέχεια αναμειγνύεις για 5 δευτερόλεπτα. Μεταφέρεις αυτό το μείγμα σε ένα μεγάλο δοχείο και παγώνεις για άλλα 25 με 30 λεπτά.
Ανακατεύεις άλλη μία φορά και είναι έτοιμο να το απολαύσεις.