Έχει σχεδόν κολλήσει σχεδόν το πρόσωπο του στο δικό σου, βράζει από θυμό και ενώ ουρλιάζει το μόνο που θες να κάνεις είναι να ανταποδώσεις. Στάσου όμως. Ξέρεις ότι αυτό δεν θα βγει σε καλό για κανένα. Οπότε τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Όποιο κι αν είναι το πρόσωπο που έχεις απέναντι σου το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συγκρατήσεις τα νεύρα σου και να αντιδράσεις με ψυχραιμία στο παραλήρημα που βλέπεις να εξελίσσεται μπροστά σου.
Κι εδώ έχει ενδιαφέρον να ρίξεις μια ματιά σε τρία πραγματάκια που έχει να προτείνει η νευροεπιστήμη για να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον θυμό σου.
Η καταστολή του θυμού σπανίως είναι καλή ιδέα
Η αλήθεια είναι ότι πιάνει αλλά συνήθως είναι κακή ιδέα να σφίξεις τα δόντια και να πεις από μέσα σου πως είσαι μια χαρά. Μπορεί να μην δείξεις το πόσο θυμωμένος είσαι αλλά όταν καταπολεμάς τα συναισθήματά σου απλά δυναμώνουν. Έχει τεκμηριωθεί από έρευνες ότι όταν ενημερώνουν κάποιον για ένα δυσάρεστο γεγονός αλλά του να λένε να προσπαθήσει να μην δείξει τη λύπη του, καταλήγει να νιώθει πολύ πιο άσχημα από κάποιον που δεν έχει λάβει τέτοια οδηγία. Όταν, λοιπόν, προσπαθείς να συγκρατήσεις τον εαυτό σου απ' το να κλάψει, τα δάκρυα δεν είναι καθαρτικά και δεν νιώθεις καλύτερα μετά. Ο θυμός δεν απέχει πολύ. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορείς να έχεις θετικά συναισθήματα και γενικά η αμυγδαλή, η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με το συναίσθημα, δουλεύει πυρετωδώς.
Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ότι όταν καταπνίγεις τα συναισθήματά σου, ανεβαίνει περισσότερο η πίεση στο άλλο άτομο και χειροτερεύει η κατάσταση. Εξάλλου για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις αρκετή θέληση, ενώ σε κάνει πιο επιρρεπή σε πράγματα που ίσως μετανιώσεις μετά.
Διάβασε περισσότερα στο gr.askmen.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr