Σου έμεινε τσουρέκι από το Πάσχα και θες να φτιάξεις ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό. Τότε σίγουρα θα λατρέψεις τα λαχταριστά και πανεύκολα τρουφάκια του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
- 325 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. τσουρέκι
- 20 γρ. κονιάκ
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 20 γρ. μέλι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
- 30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη
Εκτέλεση:
Κόβεις τα 200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζεις σε ένα μπολ. Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να λιώσει. Θρυμματίζεις το τσουρέκι και το βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτεις στο μπολ τη λιωμένη κουβερτούρα, το κονιάκ, το γάλα, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κάρδαμο, τα καρύδια, και ανακατεύεις με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να δέσει το μείγμα. Πλάθεις το μείγμα σε περίπου 35 τρουφάκια 20 γρ. το καθένα και τα τοποθετείς σε ένα ταψί. Κόβεις τα 125 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζεις σε ένα μπολ. Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1-1 1⁄2 λεπτό, μέχρι να λιώσει. Στρώνεις ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βουτάς τα τρουφάκια μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, τα αφαιρείς, και τα τοποθετείς στο ταψί με τη λαδόκολλα. Πασπαλίζεις τα τρουφάκια με την πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας και τα αφήνεις στην άκρη για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Σερβίρεις.