Εσύ ξέρεις τον σωστό τρόπο για να πλένεις τα λαχανικά σου; | Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι

Εύκολα και γρήγορα tips για να σου "λυθούν" τα χέρια στην κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: MissBloom TEAM

Το καλό πλύσιμο των λαχανικών και η σωστή αποθήκευσή τους είναι κάτι που απασχολεί συχνά όσους ασχολούνται με το μαγείρεμα και την προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι. Μετά την εποχή της καραντίνας, μάλιστα μας έμεινε συνήθεια να πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά όταν τα φέρνουμε σπίτι από τη λαϊκή ή τον μανάβη πριν τα τοποθετήσουμε στο ψυγείο. Τι λάθος όμως, κάνουν πολλοί στο πλύσιμό τους;

Μέσα από ένα video στο κανάλι του στο Youtube ο Άκης Πετρετζίκης μάς δείχνει τον σωστό τρόπο για να πλένουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας.

Φυλλώδη λαχανικά

Όταν πρόκειται για μαρούλι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά, αφαιρούμε το κάτω μέρος και πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό ένα ένα τα φύλλο. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό και ξίδι. αφήνουμε για 15 λεπτά, σουρώνουμε και στεγνώνουμε.

Φρούτα και λαχανικά με φλούδα

Όταν έχουμε φρούτα και λαχανικά με φλούδα χρησιμοποιούμε νερό και ένα σφουγγαράκι κουζίνα. Τρίβουμε καλά και ξεπλένουμε

Το λάθος που κάνουμε συχνά

Συχνά χρησιμοποιούμε σε φρούτα και λαχανικά ξίδι κια σόδα για να τα πλύνουμε και τα απολυμάνουμε. Αλλά όταν χρησιμοποιούμε και τα δυο μαζί κάνουμε λάθος, καθώς το ένα εξουδετερώνει το άλλο. Πρέπει να πλένουμε ή με ξίδι ή με μαγειρική σόδα.